Το metamatic:taf εγκαινιάζει το εκθεσιακό του πρόγραμμα 2015-2016 την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.30 με την έκθεση Contemporary Times, την πρώτη έκθεση του 9th Art Wave στην Ελλάδα.

Η έκθεση Contemporary Times* εστιάζει στο ρόλο της κοινωνίας ως ένα θεσμικό δομικό στοιχείο, αποτελούμενο από αναρίθμητες διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες εξελίσσονται σε ένα χαοτικό, συνεχή ρυθμό.  Η «Σύγχρονη Κοινωνία» και η «Σύγχρονη Τέχνη» συνδιαλέγονται προκαλώντας μια εκρηκτική, πνευματική σύνθεση. Στόχος της έκθεσης είναι να αμφισβητήσει τη συμβατική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου ως προς την κοινωνία, μέσω ενός καθημερινού πλαισίου στο οποίο οι άνθρωποι δημιουργούνται, μεγαλώνουν και τελικά επιβιώνουν. Η σύγχρονη τέχνη συστήνεται ως το μοναδικό όπλο στο πεδίο της μάχης που έχει στηθεί.

Στην έκθεση συμμετέχουν δέκα καλλιτέχνες από οκτώ χώρες που αποτελούν μέλη της πειραματικής πλατφόρμας 9th Art Wave. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2012 από τον Πάνο Αντωνόπουλο και σήμερα αριθμεί συνολικά δεκαέξι καλλιτέχνες: εικαστικούς, φωτογράφους, καλλιτέχνες του δρόμου και performers.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα εκδοθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (100 αριθμημένα αντίτυπα) κατάλογος, που θα περιλαμβάνει αυθεντικά έργα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα, από τους καλλιτέχνες Πάνο Αντωνόπουλο, Maria Konstanse Bruun, Barbara Cartier και Jorge Fabián Castillo. Όλα τα έσοδα από τη διάθεση του καταλόγου θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της κατασκευής και του εξοπλισμού ενός σχολικού συγκροτήματος με σκοπό την εκμάθηση της αγγλικής και της τοπικής γλώσσας σε μία απομονωμένη αγροτική περιοχή στο Kratie της ανατολικής Καμπότζης (Sambo district, Voadthonak commune).

* Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν Modern Times (Μοντέρνοι Καιροί), ενώ οποιαδήποτε ομοιότητα με την εποχή μας δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

Συμμετέχουν: afi, Robert Allison, Πάνος Αντωνόπουλος, Riccardo Attanasio-Matlakas, Maria Konstanse Bruun, Barbara Cartier,  Jorge Fabián Castillo, Jupiterfab, Hitomi Kammai, Damian Wojcik

Επιμέλεια: Πάνος Αντωνόπουλος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κατάλογο και προκράτηση αντιτύπου απευθυνθείτε στο [email protected]

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.