Έτσι, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη μια χορευτική παράσταση-πρόκληση, αφού, αυτή τη φορά, το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού καλείται να αναμετρηθεί με σύγχρονες δημιουργίες χορογράφων διεθνούς ακτινοβολίας.

Το πρόγραμμα αυτής της πολύ ξεχωριστής βραδιάς συνδυάζει τον δυναμισμό του Τζερόμ Ρόμπινς με τη δεξιοτεχνία του Χάραλντ Λάντερ και την ευφυΐα του Αλεξάντερ Ρατμάνσκι. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που οι χορευτές του Μπολσόι ερμηνεύουν τα έργα The Cage [Το κλουβί] του Αμερικανού Τζερόμ Ρόμπινς και Études [Σπουδές] του Δανού Χάραλντ Λάντερ. Θα παρουσιάσουν επίσης τη χορογραφία Russian Seasons [Ρωσικές εποχές] που υπογράφει ο Αλεξάντερ Ρατμάνσκι, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αποφοίτους της Ακαδημίας Μπολσόι.

Τα τρία έργα της βραδιάς

Το κλουβί, ένα από τα νεανικά μπαλέτα του μεγάλου Αμερικανού μαιτρ, βασίζεται στη ζωηρή και γεμάτη τόλμη σύνθεση του Ίγκορ Στραβίνσκι, Κοντσέρτο σε ρε για ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιάζει μια φανταστική κοινωνία θηλυκών πλασμάτων που μοιάζουν με έντομα και την ανταγωνιστική σχέση τους με τα αρσενικά μέλη της κοινότητας.

Εμπνευσμένες από τις παρτιτούρες για πιάνο του Καρλ Τσέρνυ, οι Σπουδές του Χάραλντ Λάντερ είναι ένας φόρος τιμής στην τεχνική του χορού, από τα πιο απλά ronds de jambe μέχρι τις πιο απαιτητικές variations.

Τέλος, οι Ρωσικές εποχές, που χορογράφησε ο Αλεξέι Ρατμάνσκι πάνω σε μουσική του Λεονίντ Ντεσιάτνικοφ, συνδυάζουν στοιχεία της ρωσικής παράδοσης με γεωμετρικά παιχνίδια μέσα στον χώρο.

Τις χορογραφίες ερμηνεύουν η Εκατερίνα Κρισάνοβα (Tο Κλουβί), η Όλγκα Σμιρνόβα, ο Σεμιόν Τσούντιν και ο Αρτιέμ Οβτσαρένκο (Σπουδές), ενώ οι Ρωσικές εποχές παρουσιάζονται από ένα εκλεκτό καστ με τα πιο λαμπρά αστέρια του Μπολσόι. Ανάμεσά τους, ο Βλαντισλάβ Λαντράτοφ και τη Γιούλια Στεπάνοβα.

Η προβολή της χορευτικής παράστασης Α Contemporary Evening εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Χορός στο Μέγαρο και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμπραξη, χάρη στην οποία οι φίλοι του χορού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλα κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου. Η Pathé Live, από το 2009, έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές:

Α Contemporary Evening (Bραδιά σύγχρονου χορού)
Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 2 διαλειμμάτων)

Μουσική: Igor Stravinsky, Carl Czerny, Leonid Desyatnikov
Χορογραφία: Jerome Robbins, Harald Lander, Alexei Ratmansky
Μουσική διεύθυνση: Pavel Sorokin

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι