Το Community Project είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε ο ΝΕΟΝ το 2013, με σκοπό την υλοποίηση δύο προγραμμάτων ετησίως. Ο σκοπός τους είναι η πραγματοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας, τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ανεξάρτητων ομάδων και καλλιτεχνών. Τα Community Projects αποτελούν ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής δράσης, στο οποίο οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν μαζί με τους πολίτες τα θέματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΝΕΟΝ και το Radio Athènes οργανώνουν μία εβδομάδα εκδηλώσεων στον εγκαταλελειμμένο υπαίθριο δημοτικό κινηματογράφο Στέλλα επαναφέροντας την αρχική του χρήση με καθημερινές προβολές και προσκαλώντας καλλιτέχνες, μουσικούς, επιμελητές και τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν το The Ring, τόσο σαν αμφιθέατρο (ανοιχτό στο ακροατήριο) όσο και σαν “κυκλική σκηνή”.

Επιμέλεια | Έλενα Παπαδοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Radio Athènes

Εκδηλώσεις

Installation «The Ring» & Ομιλία

Dexter Sinister

1 Ιουνίου @ 21.00 – 21.40

Οι Dexter Sinister, το δίδυμο των Stuart Bailey και David Reinfurt, που δουλεύει στον χώρο των εκδόσεων, του γραφικού design και της τέχνης, με βάση τη Νέα Υόρκη και το Λίβερπουλ, θα μοιραστεί με το κοινό Εναρκτήριες Σκέψεις, την ιστορία, την πρωτότυπη μορφή και τις εκφάνσεις του The Ring.

Μουσική, Εικαστικά & Κηπουρική

Εργαστήρια για Παιδιά

30 Μαΐου – 2 Ιουνίου @ 18.30 – 19.30

Το εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου και συγγραφέα Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλου, θα είναι μία εισαγωγή στους τρόπους φροντίδας των φυτών, μαθαίνοντας να επιλέγουν, να φυτεύουν και να ποτίζουν τους σπόρους.

4 & 5 Ιουνίου @ 11.00 – 14.30

Μουσικό & Εικαστικό εργαστήριο από την ομάδα Y2, που θα εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα βάζοντας το προσωπικό τους στίγμα στη περιοχή που ζουν.

Προβολή & Ομιλία

Pierre Bal-Blanc

30 Μαΐου @ 21.00 – 22.00

O Pierre Bal-Blanc θα συζητήσει την μικρού μήκους ταινία του, Employment Contract, 1992 (για τον Felix Gonzales – Torres), την επιμελητική του δουλειά όπως η διεθνής περιοδεύουσα έκθεσή του, La Monnaie Vivante / Το Ζωντανό Νόμισμα, όπου διερευνά ιστορικές αναλύσεις του σώματος και επιτελεστικές στρατηγικές στις εικαστικές τέχνες.

Μουσική

Live Music Performances

30 Μαΐου @ 22.00 | The Hydra

31 Μαΐου @ 21.30 | The Singing Head

1 Ιουνίου @ 22.00 | Paolo Thorsen Nagel

2 Ιουνίου @ 22.00 | Μιχάλης Μοσχούτης & Ιλάν Μανουάχ

Κάθε βραδιά θα κλείνει με μια ζωντανή παράσταση, φέρνοντας στην Κυψέλη σύγχρονους μουσικούς που διευρευνούν την ιδέα του αυτοσχεδιασμού και της εφήμερης και υλικής ποιότητας του ήχου.

Δημοτικός Κινηματογράφος Στέλλα

Προβολές

30 Μαΐου – 2 Ιουνίου

Οι προβολές περιλαμβάνουν το Perfect Lives, 1984, μια ριζοσπαστική όπερα για την τηλεόραση σε 7 επεισόδια του Αμερικανού συνθέτη και συγγραφέα Robert Ashley, το Employment Contract, 1992, μια ταινία μικρού μήκους του επιμελητή της Documenta 14 Pierre Bal-Blanc, και το GreenScreenRefrigeratorAction, 2010, μια ταινία του καλλιτέχνη Mark Leckey επιλεγμένη από τους Dexter Sinister.