«Το μεγαλύτερο \”μικρό\” convention comics στον Κόσμο», κατά τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό κόμικς Bill Tucci, συμβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Το Comicdom Con Athens 2008 αποτελεί τον άξιο εκπρόσωπο του συναρπαστικού κόσμου της 9ης Τέχνης, σε ένα διεθνές φεστιβάλ comics.

«Το μεγαλύτερο \”μικρό\” convention comics στον Κόσμο», κατά τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό κόμικς Bill Tucci, συμβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Το Comicdom Con Athens 2008 αποτελεί τον άξιο εκπρόσωπο του συναρπαστικού κόσμου της 9ης Τέχνης, σε ένα διεθνές φεστιβάλ comics.

Το Comicdom Con Athens είναι μία πραγματική γιορτή για τον υπέροχο κόσμο των κόμικς, που θαυμάζει εκατομμύρια από εμάς, είτε είναι παιδικός και χαρούμενος, είτε σκοτεινός και τρομακτικός!

Η ετήσια γιορτή των κόμικς θα φιλοξενηθεί στις 5 και 6 Απριλίου στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, συνδυάζοντας την απόλαυση της ανάγνωσης με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των comics, και φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με τους διεθνείς καλλιτέχνες, τοποθετώντας την 9η Τέχνη στο επίκεντρο της pop κουλτούρας!

Το διήμερο φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση της Comicdom Press και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, για τρίτη συνεχή χρονιά, περιλαμβάνοντας έκθεση original art, βραβεία comics, προβολές, σεμινάρια δημιουργίας, φιλανθρωπικό sketch event, bazaar με τη συμμετοχή comic-shops και εκδοτικών, και φυσικά διεθνείς προσκεκλημένους!

Το φετινό guest list του Comicdom Con Athens αποτελείται από τους David Lloyd (σχεδιαστής του πασίγνωστου πλέον, V For Vendetta, στο οποίο και βασίστηκε η blockbuster ταινία), Mark Buckingham (σχεδιαστής των FABLES και HELLBLAZER), Ethan Van Sciver (σχεδιαστής του GREEN LANTERN: REBIRTH, καλεσμένος του comic-shop Relax Your Soul), Aleksandar Zograf (δημιουργός του «Χαιρετίσματα από τη Σερβία», καλεσμένος των εκδόσεων ΚΨΜ), Bryan Talbot (δημιουργός του «Οι περιπέτειες του Λούθερ Αρκράιτ, καλεσμένος της εκδοτικής Jemma Press) και Guneri Icoglu (δημιουργός του «Ο Ανθρωπος της Καρδιάς, καλεσμένος των εκδόσεων ΚΨΜ).

Όλοι οι καλεσμένοι θα συμμετάσχουν σε ανοιχτές συζητήσεις και θα υπογράφουν τις δημιουργίες τους για το κοινό.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2008, περιλαμβάνει:

Έκθεση original art του Will Eisner, όπου μέσα από πρωτότυπα έργα που διατρέχουν την καριέρα του θεμελιωτή των αμερικανικών comics, η έκθεση δίνει στο ελληνικό κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξελικτική πορεία του σπουδαίου αυτού δημιουργού.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από επεξηγηματικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν σχετικές ομιλίες και προβολή του ντοκιμαντέρ WILL EISNER: PORTRAIT OF A SEQUENTIAL ARTIST, στο οποίο και μιλούν για τον κορυφαίο δημιουργό, μυθικά ονόματα της 9ης Τέχνης.

Επίσης, sketch event του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Draw The World Together. Όπως κάθε χρόνο, οι σημαντικότεροι Έλληνες καλλιτέχνες και όλοι οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας σχεδιάζουν για το κοινό σε μια καλλιτεχνική συνάντηση γεμάτη δημιουργία!

Αλλά και workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, απονομή Comicdom Awards 2008 και bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών.

Το επίσημο illustration του COMICDOM CON ATHENS 2008, έχει επιμεληθεί ο Τάσος Παπαϊωάννου (Giganto Books).

Info
Comicdom Con Athens 20087
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Απριλίου
Από τις 11:00 έως τις 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: www.comicdom-con.gr
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 12 Απριλίου 2008
Ώρες λειτουργίας: 12:00 έως 21:00
Σάββατο 12 Απριλίου: 10:30 – 14:30
Ξεναγήσεις: Σάββατο, 5 Απριλίου, 18:00
Κυριακή, 6 Απριλίου, 17:00
Τετάρτη, 9 Απριλίου, 19:00
Παρασκευή, 11 Απριλίου, 19:00