Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2017.

Μέσα από έργα ποικίλων τεχνικών, αλλά με κοινό στοιχείο την γλώσσα της αφαίρεσης και την αναζήτηση της συμπεριφοράς του χρώματος και της ζωγραφικής ύλης, η έκθεση διερευνά τις διάφορες τάσεις της σύγχρονης αφηρημένης ζωγραφικής. Οκτώ καλλιτέχνες εμπνέονται από στοιχεία της φύσης και αναδεικνύουν ποιότητες, όπως η διάβρωση, ο άνεμος, το φως, το νερό που μεταφέρονται στον καμβά και αποδίδονται μέσα από την ζωγραφική πράξη.

Η ζωγραφική χειρονομία απελευθερώνεται και τελικά αποτυπώνεται στην επιφάνεια των έργων δημιουργώντας μη παραστατικές συνθέσεις – «τοπία» χρώματος – άλλοτε πλούσιες σε υφή, άλλοτε μονοχρωματικές, σχεδόν άυλες, μυστηριακές και υποβλητικές που επιχειρούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τις αισθήσεις του θεατή.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Νανά Βέττα, Στέλλα Μελετοπούλου, Άρτεμις Παπαδήμα, Θέκλα Παπαδοπούλου, Παύλος Σαρόγλου, Στέργιος Στάμος, Luca Brandi, Justyna Borucka.

*Παράλληλα, στον δεύτερο χώρο της γκαλερί θα φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου μόνιμη ομαδική έκθεση με επιλεγμένα έργα συνεργαζόμενων καλλιτεχνών της Γκαλερί Σκουφά.


Φωτογραφία θέματος: Έργο της Στέλλας Μελετοπούλου