Ο πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός του διάσημου αναψυκτικού, ανιχνεύει, εντοπίζει, στηρίζει και επιβραβεύει την ερασιτεχνική μουσική δημιουργία νεαρών μουσικών.

Ο πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός του διάσημου αναψυκτικού, ανιχνεύει, εντοπίζει, στηρίζει και επιβραβεύει την ερασιτεχνική μουσική δημιουργία νεαρών μουσικών.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να βρει και να αναδείξει, μέσω Internet, την μουσική δημιουργία των νέων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όσους διακριθούν μέσα από το διαγωνισμό να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία Live εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίπλα σε μεγάλα μουσικά ονόματα. Το Coca-Cola: Soundwave ξεκίνησε το Μάρτιο σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ άλλων η Αγγλία, η Γαλλία η Ιταλία και η Ελλάδα) και απευθύνεται σε νέους από 16 έως 35 ετών, στους οποίους ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν την έμπνευση τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν τα τραγούδια του στην ιστοσελίδα www.coca-cola.com/music από όπου το κοινό, μπορεί να τα ακούσει και να τα βαθμολογήσει. Παράλληλα η κριτική επιτροπή του προγράμματος κάθε 15 ημέρες θα δημιουργεί ένα podcast με τα τραγούδια που ξεχωρίζουν τα μέλη της (ανάμεσα τους και η Δήμητρα Γαλάνη) και θα τα σχολιάζει. Όσοι ξεχωρίζουν μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν ζωντανά μαζί με ελληνικά και ξένα συγκροτήματα σε συναυλίες της Coca-Cola: Soundwave στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Στην επόμενη φάση οι 20 δημιουργοί που ξεχώρισαν από την προηγούμενη διαδικασία μαζί με τους Raining Pleasure θα κληθούν να γράψουν καθένας από ένα τραγούδι για την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Το καλύτερο τραγούδι μαζί με αυτό του γνωστού νεανικού συγκροτήματος θα παρουσιαστούν ζωντανά σε συναυλία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το Coca-Cola: Soundwave βρίσκεται ήδη στη δεύτερη φάση του και στις 18 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής τραγουδιών από τους 20 δημιουργούς που βρίσκονται στη δεύτερη φάσης. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 8 Ιουνίου και στις 20-28 του ίδιου μήνα θα γίνει στην Αθήνα συναυλία με τα καλύτερα γκρουπ που αναδείχτηκαν από αυτή τη μουσική διαδρομή. Αποκορύφωμα του προγράμματος θα είναι η πανευρωπαϊκή συναυλία που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι με τη τη συμμετοχή γνωστών ονομάτων μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής.

www.coca-cola.com/music