Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 εγκαινιάζεται στο Garcon Brasserie, η έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη με τίτλο «City of  Dog». Ρετρό καρτ ποστάλ και ήρωες με χαρούμενες ουρές. Μια φωτογραφική αφήγηση περίπου ρεαλιστική, περίπου παραμύθι.

Ο Κωστής φωτογραφίζει τους σκύλους των φίλων του στα πιο εμβληματικά σημεία- μνημεία της Θεσσαλονίκης. Ο Ίμο, η Μάγια, ο Μπλακ, ο Τίμος, η Βέλβετ, ο Λούι, η Μοίρα, η Ισαβέλλα, ο Κέιτο… είναι απλώς η αφορμή για να ξαναβγούμε βόλτες στην πόλη, να ξαναθυμηθούμε και να ανακαλύψουμε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες πίσω από τη Ροτόντα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο, την εκκλησία των 12 Αποστόλων, την οδό Ολύμπου, την Καμάρα, την πλατεία Ναυαρίνου, τον Αριστοτέλη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τα περιστέρια του, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θερμαϊκό και γενικώς όλους όσοι -και όλα όσα- συνθέτουν την πολυμορφική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη φορά που θα βγείτε βόλτα με τον σκύλο σας (έχοντας στη τσέπη το απαραίτητο σακουλάκι για τις ακαθαρσίες…) δείτε τη γειτονιά σας με άλλο μάτι. Ανακαλύψτε την πόλη, ακολουθώντας τη μύτη τους… τα σκυλιά ξέρουν.

Για το σκύλο του, ο κάθε άνθρωπος είναι Μέγας Ναπολέων. Σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη δημοτικότητα των σκύλων.

Aldοus Huxley

 

Έχω δει ένα βλέμμα στα μάτια των σκυλιών, ένα φευγαλέο βλέμμα παιχνιδιάρικης περιφρόνησης, και είμαι σίγουρος πως τα σκυλιά βασικά πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι χαζοί.

John Steinbeck

«Οι σκύλοι είναι ο σύνδεσμος μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν κακό ή ζήλια ή δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι μ’ έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου ένα ηλιόλουστο απόγευμα είναι σαν να έχεις επιστρέψει στην στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή, ήταν ειρήνη!»

Milan Kundera

«Όλη του τη ζωή, προσπάθησε να είναι καλός άνθρωπος. Πολλές φορές. Όμως, απέτυχε.

Άλλωστε ήταν μόνο άνθρωπος. Δεν ήταν σκύλος.»

Charles M. Schulz

«Οι σκύλοι μιλάνε, αλλά μόνο σε αυτούς που ξέρουν να ακούν!»

Orhan Pamuk