Η διαχρονική κινηματογραφική δημιουργία του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της πόλης» οδηγούμενη ζωντανά από το πιάνο του Χρήστου Οικονομίδη, με μελωδίες που μας ταξιδεύουν πίσω στο μέλλον σε μία μοναδική παράσταση νεοκλασικού ύφους το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στον κινηματογράφο Τριανόν.

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν, με επίκεντρο την ανθρωπιά και τη θυσία είναι μια τοιχογραφία της Αμερικής του ’20 και ένα βαθύ ψυχογράφημα των ανθρώπινων χαρακτήρων και σχέσεων. Αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του παγκοσμίου κινηματογράφου!

Η πρόθεση για μια εκ νέου ανακάλυψη των φιλμ της βωβής περιόδου του κινηματογράφου οδήγησε τον Χρήστο Οικονομίδη στην καλλιτεχνική αυτή πρόταση, όπου οι διάλογοι και οι συγκρούσεις των προσώπων του έργου, αποδίδονται από έναν πιανίστα κάτω από το άσπρο πανί.

Γεννημένος στη Δράμα το 1963, ο Χρήστος Οικονομίδης σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) με τον Γιάννη Ιωαννίδη, διευθυντή της κρατικής ορχήστρας Αθηνών. Βραβευμένος για την μουσική του στο έργο «Διαδρομή σε Λευκό Τοπίο» στον  θεατρικό διαγωνισμό ΙΘΑΚΗΣ, οργανωτής και βασικός συνθέτης και στιχουργός του μουσικού σχήματος ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ. Έχει κυκλοφορήσει ένα δίσκο με τον τίτλο «Γλυκειά Ζωή» καθώς και 13 πρελούδια για πιάνο που περιλαμβάνει μελοποίηση Ελλήνων ποιητών με τίτλο «Ζώο, έρως αγέρωχο και ηχηρό» όπου τραγουδούν η Μόρφω Τσαιρέλη κι ο Δώρος Δημοσθένους.

H νέα αυτή καλλιτεχνική οπτική αφορά σε ένα μινιμάλ soundtrack, που μεγεθύνει τα συναισθήματα και δίνει ηχηρή πνοή στη βουβή εξέλιξη της δράσης, δημιουργεί μια μουσική performance και γίνεται αφορμή για έκρηξη συναισθημάτων!

Οι κινηματογραφικές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων αλλά και αυτές της δημιουργικής διαμόρφωσης, όπου η βωβή ασπρόμαυρη κατάνυξη παίζει κεντρικό ρόλο, ζωντανεύουν για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Τσάρλυ Τσάπλιν, εκεί όπου βιώνονται η αδικία και τα κοινωνικά δεινά αλλά φυτρώνει ο σπόρος της καλοσύνης!