Η Nefelopetra μετά απο μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει με το »CIRCUS EXPLOSIVA -Sempre Viva’ από το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στο El Convento del Arte.

Κυρίες και Κύριοι,

Το Εκρηκτικό Τσίρκο που για χρόνια περιπλανιόταν ανάμεσα σε ζωή και θάνατο, αρχίζει να βρίσκει το δρόμο προς την αθανασία. Ο χάρτης δεν είναι εύκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Κι αυτό γιατί δεν είναι χάρτινος. Ένα παράξενο περιδέραιο, φτιαγμένο από χάντρες χρυσού, οδηγεί τους ήρωες στο απόκοσμο μουσικό τους ταξίδι. Κάθε χάντρα και μια ευχή. Κάθε χάντρα ένα βήμα προς το φως. Η υπόσχεση; «Sempre Viva»: Ζωντανή για πάντα. Ζωντανοί για πάντα. Ποιος δε θα’θελε να διανύσει αυτή τη διαδρομή; Ποιος δε θα’ θελε με κάθε κόστος, να συλλέξει τα κομμάτια του χρυσού, να ξαναχτίσει τηγέφυρα προς την αθανασία, και να ζήσει αιώνια;

Εννεα performers-μουσικοί-τραγουδιστές-χορευτές-ακροβάτες υπόσχονται να γοητεύσουν και να ξαφνιάσουν με το πάθος,την ενέργεια,την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους το κοινό. If you are a dreamer, a wisher, a liar, Come in!

H ομάδα

H Νefelopetra ιδρύθηκε το 2009 από τον Πέτρο Πολίτη και τη Νεφέλη Μαρκάκη. Εχει παίξει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο,στο Half Note,στο CabaretVoltair στο El Convento del Arte, και έχει ταξιδεψει στο Regency Casino Thessaloniki για δυο συνεχείς χρονιές,στην Ελάτεια, στα Κύθηρα και στηΠάρο. Εμφανίστηκε επίσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο κεντρικό stage του Συντάγματος υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο φεστιβάλτης Μονής Λαζαριστών. Η ομάδα συνδυάζει τη μουσική, το χορό και τα εικαστικά χρησιμοποιώντας πάντα τις τέχνες αυτές για να διηγηθεί μια ιστορία. Οι δημιουργίες της είναι πάντα πρωτότυπες – μουσική σύνθεση, χορογραφία και video arts.

Η παράσταση Circus Explosiva είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο. Επιρροές της το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein «Where the Sidewalk Ends».

Την ομάδα ενώνουν χρόνια φιλίας και κάθε παραγωγή γράφεται, δημιουργείται και χορογραφείται πάνω τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους χαρακτήρες τους.

Οι Συντελεστές;

Σκηνοθεσία: Nefelopetra

Σκηνοθετική επιμέλεια: Πέμη Ζούνη

Σύνθεση – χορογραφίες: Nefelopetra

Κείμενα – στίχοι: Γιάννης Φίλιας

Video art: Βασίλης Πολίτης – Nefelopetra

Ηλεκτρική κιθάρα: Πέτρος Πολίτης

Ηλεκτρικό βιολί: Νεφέλη Μαρκάκη

Ηλεκτρικό πιάνο: Χρίστος Σερενές

Βιολεντσέλο: Νηρέας Μαρκάκης

Τύμπανα: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ

Χορός: Νεφέλη Μαρκάκη, Νάστα Κοντοπίδη,Ανθούλα Χαιροπούλου

Ακροβατικά: Δανάη Μαλτέζου,Νεφέλη Μαρκάκη

Ξυλοπόδαρα-φωτιές: Blake Blakemore