Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου και μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, οι Sibilima Ensemble δημιουργούν κάθε φορά μία πρωτότυπη σύνθεση, η οποία συνδιαλέγεται με την ταινία που προβάλλεται.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου: «Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι» (The Cabinet of Dr. Caligari, 1920) του Robert Wiene
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου: «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» (Battleship Potemkin, 1925) του Sergey M. Eisenstein
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου: «Τα φώτα της πόλης» (City Lights, 1931) του Charlie Chaplin

Sibilima Ensemble

Η μουσική ομάδα Sibilima αποτελείται από τους Χαράλαμπο Καρασαββίδη, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιο Παπαναστάση, Γιώργο Ταμιωλάκη και Λευτέρη Ανδριώτη και δημιουργήθηκε το 2020 στην Αθήνα. Όπως η λέξη Sibílima (συμπίλημα) παραπέμπει σε ένα μωσαϊκό από στοιχεία που συχνά έχουν διαφορετικές έως και αταίριαστες μεταξύ τους υφές, οι Sibilima αντλούν υλικό από την παλαιά έως την σύγχρονη εποχή καθώς επίσης ηχοχρώματα και τεχνοτροπίες από παραδοσιακές και λόγιες μουσικές του κόσμου. Η πρόκληση για την ομάδα είναι η οργανική σύνδεση αυτών των διαφορετικών μεταξύ τους στοιχείων. Από τη διαδικασία αυτή προκύπτει το ρεπερτόριο των Sibilima.

Σε μια ακόμα αναλογία με το όνομά της, η δράση της ομάδας χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία με άλλους τομείς του χώρου των τεχνών: visual arts, θέατρο, χορό, εικαστικές τέχνες, καθώς επίσης και από τους εναλλακτικούς χώρους εμφάνισης όπως θέατρα, κήπους, γηροκομεία, σχολεία κ.α. Ξεχωρίζει η συνεργασία τους με την ΕΛΣ στα πλαίσια των διαδικτυακών της φεστιβάλ και η συμμετοχή τους στην θεατρική παράσταση “Περιηγητικά” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, στο πλαίσιο των δράσεων “Η Επανάσταση με τα μάτια των άλλων” της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Στο Cinema & Sibilima παίζουν:
Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα
Καλλιόπη Μητροπούλου: βιολί, φωνή
Χαράλαμπος Καρασαββίδης: βιολί
Στέλιος Παπαναστάσης: βιόλα