Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει τον νέο κύκλο CINÉ-CLUB. Κάθε μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προβάλλονται ταινίες, κλασικές ή πιο πρόσφατες που θα συνοδεύονται από μια παρουσίαση και θα έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου ή της χώρας.

Με αυτό το τακτικό ραντεβού το Ινστιτούτο θέλει να προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων που να συνδυάζει όλα τα πεδία δράσης του και να απεικονίζει μέσα από τις ταινίες, τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής και γαλλικής πολιτιστικής σκηνής.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και οι ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Η πρώτη συνάντηση του κύκλου θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου και θα είναι μια εισαγωγή στο 6ο Φεστιβάλ Athens Video Project (22-24/1/2016), παρουσιάζοντας μια κλασική ταινία που σχετίζεται με τον χορό και το τραγούδι.


12 Ιανουαρίου, στις 20.00: Τα κορίτσια του Ροσφόρ, του Jacques Demy (1967), με τους Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Danielle Darrieux, Gene Kelly, Michel Piccoli etc.

Παρουσιάζει ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος στον Alpha TV και στη Lifo.

Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο γοητευτικές και πνευματώδεις εικοσιπεντάχρονες δίδυμες, Η ξανθιά Ντελφίν διδάσκει χορό και η κοκκινομάλλα Σολάνζ κάνει μαθήματα σολφέζ. Ζουν μέσα στη μουσική  και ονειρεύονται να συναντήσουν το μεγάλο έρωτα.

* Η μουσική της ταινίας, υπογεγραμμένη από τον Michel Legrand, προτάθηκε για Όσκαρ το 1969.

* Είναι η τρίτη ταινία της Catherine Deneuve όπου πρωταγωνιστεί μαζί με την αδελφή της Françoise Dorleac