Με αφετηρία την χρήση κορεσμένων χρωμάτων καθώς και τα ερεθίσματα που προκύπτουν απ’ την κουλτούρα της οθόνης θέτουν το ερώτημα για το κατά πόσο η τεχνολογία των υπολογιστών έχει διεισδύσει σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της Τέχνης, την Ζωγραφική.

Έχοντας μεγαλώσει παράλληλα με την ραγδαία αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία η αφομοίωση της γίνεται εμφανής στον καμβά. Στην πρακτική τους χρησιμοποιούν τόσο την οθόνη ως «μοντέλο παρατήρησης» όσο και τα εργαλεία και τα εφέ που βρίσκονται συνήθως στα βασικά προγράμματα ψηφιακής ζωγραφικής.

Ο αντίκτυπος της ψηφιακής εποχής είναι εμφανής στις συνθέσεις και τις χειρονομίες τους, καθώς επίσης και στις προκύπτουσες ζωγραφικές ποιότητες.

-ACHT! – Halo, 2021, 100×100 εκ – λάδι σε καμβά

Η ενότητα αυτή δουλειάς δημιουργήθηκε στο Κτίριο 1, της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου και οι ACHT! θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. Γεώργιο Βογιατζόγλου για την παραχώρηση του χώρου και τη στήριξη του καθ’όλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι ACHT! είναι:

Αλέξανδρος Αλεκίδης

Ο Αλέξανδρος Αλεκίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και μεγάλωσε στην Άμφισσα. Πέρασε πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 2013 απ’ την οποία και αποφοίτησε με άριστα. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Άμφισσα ενώ βραβεύτηκε στην 9η Μπιενάλε φοιτητών Σχολών Τεχνών Ελλάδας το 2019. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

– ACHT! – Winged Victory, 2021, 100×100 εκ – λάδι σε καμβά

Άγγελος Μεργές

Ο Άγγελος Μεργές Ελληνικής και Ελβετικής καταγωγής γεννήθηκε στη Χίο το 1989 και ζει στην Αθήνα από το 2007. Αποφοίτησε από το Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά ως Πολιτικός Μηχανικός το 2013 και από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με ειδικότητα στη Ζωγραφική το 2020. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις: «Το Υλικό του Κόσμου» ( Μελάνυθρος art space, 2018) και «Family of Man» (ΑΣΚΤ, 2020), ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη και Φλώρινα. Έχει βραβευτεί με το βραβείο «150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι» από τον ΟΣΕ το 2019. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Κύπρο.

– ACHT! – Menhir, 2021, 150 Χ 150 εκ, λάδι σε καμβά

Πρόδρομος Χαραλαμπίδης

Ο Πρόδρομος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987 και αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 2020. Έχει πάρει μέρος σε 22 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Άμφισσα. Έχει βραβευτεί με το βραβείο «Artist Book» από τον Christopher Hudson, εκδότη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ το 2018 και με το βραβείο «150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι» από τον ΟΣΕ το 2019. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Κύπρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Λευκωσία.