Το Half Note Jazz Club ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Χρήστο Τζιφάκη με το jazz trio του, για μια μουσική παράσταση…

… την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 21.30.

O βιρτουόζος της κιθάρας Χρίστος Τζιφάκης έχει -στην μέχρι τώρα πορεία του- διαβεί διαφορετικά μουσικά μονοπάτια διευρύνοντας διαρκώς τους μουσικούς του ορίζοντες, από την κλασική κιθάρα στο flamenco και το fusion. Ως σολίστ κλασικής κιθάρας έχει, μεταξύ άλλων, συμπράξει με ορχήστρες όπως “Limburg Symphony Orchestra” (υπό την διεύθυνση του περίφημου κουβανού συνθέτη Leo Brouwer), “Sofia Symphony Orchestra”, “Intrarti Chamber Orchestra”, “Ορχήστρα των Χρωμάτων” ερμηνεύοντας έργα του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και πρώτες εκτελέσεις.

To 2000 ίδρυσε τους “flamenco aire” για τους οποίους έγραψε μια σειρά κομματιών, συνεργαζόμενος με μουσικούς αλλά και χορευτές από ποικίλους χώρους (παραδοσιακά, jazz, flamenco), έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες του flamenco όπως είναι ο  Gerardo Nunez και η Carmen Cortez. To 2006 γνωρίστηκε με τον περίφημο χορευτή Joaquin Grilo, o οποίος και χορογράφησε το έργο του Χρίστου Τζιφάκη “Flamenco Alchemy”, που παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο του 2010. Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Half Note Jazz Club θα μας ξεναγήσει παρέα με τους Νίκο Καπηλίδη στα ντραμς και τον Παναγιώτη Μπουραζάνη στο μπάσο, σε διαφορετικά μουσικά τοπία παίζοντας δικές του συνθέσεις αλλά και κομμάτια των Antonio Vivaldi, Chick Corea, Paco de Lucia, Miles Davies, Aziza Mustafa Zadeh, κ.ά.

Για τον Χρίστο Τζιφάκη έχουν γράψει:
«… υποστηρίζει το ταλέντο του με μια καταπληκτική τεχνική…» Leo Brouwer (Hollywood 1994)
«… μ’ έκανε να αισθάνομαι περήφανη για τα μικρά θαύματα της σύγχρονης Ελλάδας…» Μαρία Φαραντούρη (Αθήνα 2003)
«… αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο να βουτήξει στα βαθιά νερά του flamenco…» και «…η μουσική του είναι μια πραγματική αλχημεία αισθημάτων…» Joaquin Grilo (Αθήνα 2010)

Χρίστος Τζιφάκης: κιθάρα
Νίκος Καπηλίδης: ντραμς
Παναγιώτης Μπουραζάνης: μπάσο