Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει τη πρώτη έκθεση/ διάλογο ανάμεσα στους καλλιτέχνες Chris Hawtin και Φίλιππο Τσιτσόπουλο. Η έκθεση ξεκινά τη Δευτέρα 12 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου 2014.

Το έργο του Chris Hawtin, ζωγραφική, γλυπτική και σχέδιο, χαρακτηρίζεται από μία ξεχωριστή, προσωπική γραφή, όπου η Επιστημονική Φαντασία συναντά την Ολλανδική Σχολή του 17ου αιώνα και ο Σουρεαλισμός τον Φωβισμό και τον Εξπρεσιονισμό. Αντιστοίχως, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα στις μοναδικές του συνθέσεις, όπου τεχνολογία και παραδοσιακές ζωγραφικές τεχνικές, φανταστικά τέρατα, μηχανικά εξαρτήματα και η υπόνοια της ανθρώπινης παρουσίας συνυπάρχουν αρμονικά. Η στατική σύνθεση, όπου ανθρώπινη παρουσία και κίνηση υπονοούνται, γίνεται ο χώρος όπου παραίσθηση και πραγματικότητα συμπλέκονται.

Το έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, ένα μοναδικό σύστημα εικόνων και εννοιών, πραγματεύεται ιδέες όπως η αλήθεια, η αναπαράσταση και η ανθρώπινη ψυχή. Η δυστυχία του έρωτα, η συνειδητότητα της μοίρας που δε μπορεί κανείς  να αποφύγει, η φύση και η τραγωδία είναι έννοιες παρούσες στις φωτογραφίες, τις video εγκαταστάσεις και τις performances του καλλιτέχνη. Το θέατρο στο έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου, αποτελεί το όχημα για τη μελέτη του μη ορατού, όπου οι μάσκες, τα ψέματα, η ακαμψία και το κενό αντικαθίστανται από την κατανόηση της ύπαρξης, την απόλυτη Αλήθεια  όπου οι αισθήσεις ελευθερώνονται και το μη ορατό γίνεται θεατό.