Η ιδιαίτερη μουσική κολεκτίβα Chinese Man από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, για ένα ακόμα μοναδικό live, στο Βοτανικός Live Stage. Λίγες μέρες πριν το Σαββατόβραδο της 14ης Φεβρουαρίου το τρίο μιλάει στο Culturenow για τον δικό του, ιδιαίτερο ήχο.

Συνέντευξη Αθηνά Πούλιου

CultureNow: Στις 14 Φεβρουαρίου έρχεστε την Αθήνα για δεύτερη φορά. Τι εντυπώσεις έχετε από την πρώτη σας επίσκεψη;

Chinese Man: Ήταν πραγματικά μία υπέροχη συναυλία. Το ελληνικό κοινό μας έδωσε τόσο πολύ ενέργεια, που κάναμε ένα τρελό πάρτι μετά το live. Οπότε είναι ευχαρίστηση μας που επιστρέφουμε στην Αθήνα!

C. N.: Τι νέο και φρέσκο προκείται να μας δώσετε σ΄αυτό το live;

C. M.: Θα παίξουμε αρκετά νέα κομμάτια από το Groove sessions 3, την τελευταία συλλογή της δισκογραφικής μας. Επίσης, θα έχουμε μαζί μας ακόμα έναν νέο MC, τον Youthstar, εκτός από τον Taiwan MC, και φυσικά νέα βίντεο και άλλα πολλά.

C. N.: Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία των Chinese Man και του Chinese Man Record Label. Πότε συναντηθήκατε και πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε αυτή τη μουσική κολλεκτίβα;

C. M.: Ξεκινήσαμε το 2004 με το πρώτο μας βινύλιο, το “Pandi Groove”, το οποίο ήταν και η πρώτη κυκλοφορία για την Chinese Man Records. Ξεκινήσαμε κάνοντας μόνο 500 αντίτυπα από το πρώτο μας βινύλιο, για να το μοιράσουμε σε φίλους και DJ’s, και πραγματικά ήταν έκπληξη για εμάς όταν διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου. Κι έτσι συνεχίσαμε με την κυκλοφορία ακόμη ενός EP κ.ο.κ.

C. N.: Ποιες είναι οι επιρροές και πώς επηρέασαν το μουσικό σας ύφος;

C. M.: Η κύρια επιρροή μας είναι το hip hop, αλλά επίσης κάθε είδος της μαύρης μουσικής – reggae, funk, soul – αποτέλεσε για εμάς έμπνευση. Ξεκινήσαμε όλοι ως DJ’s, οπότε η έμπνευσή μας πηγάζει από όλα τα είδη μουσικής που αγαπάμε.

C. N.: Έχετε ακούσει καθόλου Έλληνες καλλιτέχνες κοντά σε αυτό το είδος;

C. M.: Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα για την ελληνική μουσική, οπότε να είστε σίγουροι πως αυτή τη φορά θα περάσουμε λίγο χρόνο σε κάποιο κατάστημα δίσκων!

C. N.: Να περιμένουμε νέο άλμπουμ σύντομα;

C. M.: Θα κυκλοφορήσουμε ένα νέο EP, με τίτλο Sho-bro, τον Μάρτιο. Θα περιέχει δύο νέα κομμάτια των Chinese Man και αρκετά remixes κομματιών από Γάλλους καλλιτέχνες που μας αρέσουν. Μείνετε συντονισμένοι!

C. N.: Και για την τελευταία ερώτηση, κάτι κοινωνικό και πολιτικό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας εξελέγη ένα αριστερό κόμμα. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτό και τι θα θέλατε να πείτε στο ελληνικό κοινό;

C. M.: Δεν μας αρέσει να μιλάμε για πολιτική… Απλώς ευχόμαστε το μέλλον να είναι καλύτερο για όλους τους ανθρώπους στην Ελλάδα!

Οι Chinese Man θα εμφανιστούν στο Βοτανικός Live Stage το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες.