Μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στον χώρο της σύγχρονης τζαζ, ο σαξοφωνίστας Chico Freeman, έρχεται στο Half Note, για να μας παρουσιάσει μία πορεία που κρατάει από τα μέσα των seventies ως τις μέρες μας.

Γόνος γνωστής τζαζικής οικογενείας του Σικάγου (πατέρας του είναι ο Von Freeman, επίσης σαξοφωνίστας, και θείοι του ο κιθαρίστας George και ο ντράμερ Bruz Freeman), ο Chico έχει αναπτύξει μια αντίληψη που αγκαλιάζει συνολικά της τζαζ, από το σουίνγκ και το μπίμποπ ως την λάτιν και τη free).

Αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται απόλυτα στην πλούσια δισκογραφία του – και, φυσικά, στην ιστορία του, που αναπτύσσεται απρόσκοπτα και δημιουργικά, περιλαμβάνοντας και την Ελλάδα, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις τα τελευταία χρόνια κάνοντας συχνές και ποικίλες εμφανίσεις εδώ.

Σαν γνήσιος και δημιουργικός τζάζμαν όμως, ο Chico Freeman είναι ένας πολίτης του κόσμου (από καλλιτεχνική άποψη) με ποικίλα projects – ένα από τα οποία είναι το σχήμα Guataca, που περιλαμβάνει εξαίρετους μουσικούς της λάτιν τζαζ και με το οποίο ο Chico «απλώνει» την τζαζική του ευαισθησία σε πρωτότυπους αφρο-λάτιν ρυθμούς, χιπ-χοπ εντάσεις και world χρώματα. Ο Chico Freeman είναι πάντα μπροστά – δυναμικά και με ανανεωμένο γκρουπ…