Η έκθεση επιτρέπει στον επισκέπτη να ταξιδέψει από τα συνεργατικά σχέδια της Perriand με τον Λε Κορμπιζιέ έως το τελευταίο πρότζεκτ της, το θέρετρο για σκι Les Arcs στη Γαλλία.

Εξετάζεται η δουλειά της Γαλλίδας ντιζάινερ και αρχιτεκτόνισσας μέσα από έναν φεμινιστικό φακό, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το κύρος των δημιουργημάτων της στην ιστορία του ντιζάιν.

Φωτογραφία: Felix Speller

Σε τρεις ενότητες, η έκθεση καλύπτει επτά δεκαετίες και εξερευνά το πώς η φήμη της Perriand εξελίχθηκε από αυτή μιας πρωτοπόρου του νεωτεριστικού ντιζάιν σε αυτή μιας υπερμάχου της σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής.

Φωτογραφία: Felix Speller

Ο επιμελητής Justin McGuirk εξήγησε ότι κίνητρο για να τοποθετήσει την Perriand στο επίκεντρο της έκθεσης απέκτησε αφότου είδε τη μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στην ίδια, στο Fondation Louis Vuitton. «Επιθυμία μου ήταν να επαναφέρω στο επίκεντρο την ίδια τη Charlotte Perriand» δήλωσε, μιλώντας στο Dezeen.

«Είχε μια απίστευτη ζωή και μια παραγωγική καριέρα που κράτησε επτά δεκαετίες. Είναι μια γοητευτική φιγούρα. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα αποκομίσει το ήταν δυναμική, ανεξάρτητη, ότι είχε μια θρασεία αίσθηση του χιούμορ και ότι της άρεσε να συνεργάζεται με άλλους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία θέματος:  Felix Speller