Το Skrow Theater παρουσιάζει την όπερα δωματίου της Pauline Viardot, Cendrillon, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, από την Oμάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, “Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους” της Ανχέλικα Λίντελ), ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης συνεργάζεται  με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή  (Οι Απαχηδές των Αθηνών, Fables κ.α ) για την  όπερα δωματίου Cendrillon, της Pauline Viardot στο Θέατρο Skrow.

Γραμμένη στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτή η πρωτότυπη οπερατική εκδοχή της Σταχτοπούτας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπο τη σκηνοθετική καθοδήγηση ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, γνωστού για τις ακραίες ,ποιητικές και στοχαστικές του δημιουργίες. Η Cendrillon της Viardot, σκοτεινή, ενήλικη και γεμάτη χιούμορ, σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής και την απαρχή μιας καινούριας. Τα νέα ρεύματα, το ancient regime, η ταξική αναδιάρθρωση, το αβάν γκάρντ εκρήγνυνται και συντίθενται  απολαυστικά, μέσα από τη γραφή μιας σημαντικής  δημιουργού.

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης
Μουσική διδασκαλία-πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς – Θέμελης Γλυνάτσης
Φωτισμοί: Ντίνος Νικολάου
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα

Παίζουν: Χρήστος Δεληζώνας, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Χρήστος Κεχρής, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κώστας Μαυρογένης, Λητώ Μεσσήνη, Μάϊρα Μηλολιδάκη.