Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζουν την έκθεση Celebration στο χώρο του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα από τις 13-3 έως τις 9-5. Θα εκτεθούν έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στο χώρο του Σαχτούρειου Γυμνασίου της Ύδρας στο πλαίσιο Hydra School Projects.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα δέκα χρόνια λειτουργίας του Hydra School Projects και παρουσιάζει στο κέντρο της Αθήνας, επιλογές από τις δέκα εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια στην Ύδρα.

Κάθε καλοκαίρι, το Hydra School Projects στρέφει τα φιλότεχνα βλέμματα στο νησί και μετατρέπει την Ύδρα σε μια πλατφόρμα εικαστικών συνομιλιών ανάμεσα σε Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Πολλοί  από τους δημιουργούς, πρωτοεμφανίστηκαν στο HSP και καταξιώθηκαν στο ευρύ κοινό, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φιλότεχνων και συλλεκτών.

Ταυτόχρονα, το HSP ταξιδεύει και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς φουάρ τέχνης (CIGE – Πεκίνο, FlashArt Fair – Μιλάνο, Scope – Νέα Υόρκη) εντείνοντας τον εικαστικό διάλογο μεταξύ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η επιτυχία του HSP, που εδώ και 10 χρόνια προβάλλει και προωθεί την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυση του προγράμματος artist in residence που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος (Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010) με την υποστήριξη του δήμου Ύδρας.