Ένας λογοτεχνικός ήρωας θέλει να ορίσει τη μοίρα του και να αποδείξει στον διάσημο αλλά καταθλιπτικό συγγραφέα του ότι οι αναγνώστες έχουν ανάγκη από θετικά πρότυπα. Οι διαφορές τους όμως στον στίβο της γραφής φαίνονται από την αρχή αγεφύρωτες. Τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και οι συγκρούσεις τους θα πυροδοτήσουν την αιώνια πάλη του Καλού με το Κακό. Ο ήρωας εξαναγκάζει τον συγγραφέα να γράψει αντί για εκείνον το νέο του μυθιστόρημα.

Μέχρι πού θα οδηγήσει τον ήρωα ο εγωισμός και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας του για να πετύχει τον σκοπό του και ποιον μηχανισμό εξαπάτησης θα επινοήσει το μυαλό του συγγραφέα;

Στη ζωή του εμφανίζονται το εξωτικό μέντιουμ Κενέ που θα τον μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματός του και η μυστηριώδης Εμανουέλα που θα την ερωτευτεί παράφορα. Εξαιτίας της θα διαπράξει έναν φόνο για να εκδικηθεί τον συγγραφέα του ως ερωτικός αντίζηλός του.

Πού ξεκινά η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα; Πώς μπλέκεται η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα; Μήπως τα πάντα γίνονται τελικά τυχαίως εσκεμμένα σε αυτήν τη ζωή και ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αναλογεί;

Κατερίνα Ανδριανάκη

Η Κατερίνα Ανδριανάκη γεννήθηκε στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής), πτυχιούχος βιολοντσέλου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (Τμήμα Θεάτρου). Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων Μικρές μπουκιές (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2013) και Ανοξείδωτα ζευγάρια (εκδόσεις Κέδρος, 2016), και έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Μίμης Σουλιώτης (Libron εκδοτική, 2016). Ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Το casu consulto (τυχαίως εσκεμμένα) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.