Βίντεο – ζωγραφική – γλυπτική – φωτογραφία – εγκαταστάσεις – live painting – performances – μουσική θα στελεχώσουν όλους τους χώρους

του Booze Cooperativa, για σχεδόν δύο μήνες, από 30 Ιουνίου, έως 5 Σεπτεμβρίου σε μια ομαδική έκθεση, με τους καλλιτέχνες να βρίσκονται εντός του χώρου, παρουσιάζοντας το έργο τους και παράγοντας πρωτότυπη δημιουργία.

Η φετινή Carte Blanche IX, εγκαινιάζεται με ένα διαδραστικό διήμερο, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου στις 8.30μμ.

Αν ο Φάουστ ήταν ο πρώτος που διαπραγματεύτηκε με το διάβολο την εξαγορά της ψυχής του με αντάλλαγμα την αιώνια νιότη, το 2012 μια άλλη βασανισμένη και αμφιλεγόμενη ψυχή, αυτή του Νικόλαου Λούβρου, κατοίκου Αθηνών και ηλικίας 57 ετών, έρχεται να διαταράξει τα γαλήνια νερά του «Θείου συστήματος απονομής δικαιοσύνης» θέτοντας τη θέση της ψυχής του στον παράδεισο, σε δημόσιο πλειστηριασμό.

Θα σκεφτείτε, «μα πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο σίγουρος για τη θέση του στον παράδεισο, ώστε να την πουλάει κιόλας;» Εδώ ακριβώς βρίσκεται το φιλοσοφικό σκεπτικό, υπό την σκέπη του οποίου διοργανώνεται φέτος η Carte Blanche IX του Booze Cooperativa «ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ».

Μετά από εσωτερικές, πνευματικές αμφιταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις, οι καλλιτέχνες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της φετινής Carte Blanche IX, δημιούργησαν και μας παρουσίασαν το έργο τους. Κατόπιν επιλογής, αναδείχθηκαν τα έργα και οι καλλιτέχνες που προσιδιάζουν στον προβληματισμό που έθεσε για φέτος το Booze Cooperativa, οι οποίοι θα είναι και οι βασικοί εκπρόσωποι του φετινού μεγάλου φεστιβάλ τέχνης.

Το Φεστιβάλ απαρτίζεται φέτος από τους εξής δημιουργούς:

DNA FACTORY
PARES MALLIS
THE SHAKESPEARE ENSEMBLE
ΑΒΔΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΛΑΒΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΜΑΝΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΑΝΤΩΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΝΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΛΑΣΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΟΚΟΥΜΕΤΖΙΔΗ ΛΗΔΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΔΟΥ ΤΩΝΙΑ
ΖΑΧΑΡΩΦ ΜΑΡΙΒΑ
ΖΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΚΛΕΑ
ΚΑΠΑ ΝΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΗ
ΛΑΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΙΓΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΒΑΝ
ΜΠΑΛΑΜΠΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΤΑΚΗ ΡΕΜΠΕΚΑ
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΖΑΧΗ
ΤΙΓΚΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΤΣΟΝΑΚΗ ΕΛΙΝΑ
ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Καλούμε λοιπόν, όλους τους εραστές της τέχνης και της αισθητικής, να έρθουν στη διεθνή έκθεση της Carte Blanche IX, να αφουγκραστούν τον καλλιτεχνικό παλμό και την ανησυχία των δημιουργών, να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τους καλλιτέχνες και να συνεισφέρουν με την παρουσία τους στην δημιουργία ενός καλλιτεχνικού κλίματος το οποίo θα κατακλύσει αφενός το  Booze Cooperativa και αφετέρου τους παρευρισκόμενους