Η Rosebud και η Odeon φέρνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 11 Σεπτεμβρίου την ταινία του Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ, με τίτλο Cargo 200.

Ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στην κωδική ονομασία η οποία χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, για τα πτώματα που γυρνούσαν από τον πόλεμο.

Πρόκειται για μία ταινία που μας μεταφέρει στο 1984, όταν ο πόλεμος στο Αφγανιστάν μαίνεται για τα καλά και η Σοβιετική Ένωση έχει ήδη μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.

Ο Αρτέμ (Λεονίντ Γκρομόφ) αποφασίζει να επισκεφτεί τη μητέρα του στη μικρή βιομηχανική πόλη της Σοβιετικής Ένωσης, Λένινισκ. Έχει πια βραδιάσει, όταν στο δρόμο για το σπίτι της, θα χαλάσει το αυτοκίνητό του και θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τον Αλεξέι (Αλεξέι Σερεμπριάκοφ) και την Τόνια (Ναταλία Ακίμοβα), που έχουν το πλησιέστερο μαγαζί.

Στο μαγαζί αυτό που πουλάει αλκοόλ, ο Αρτέμ θα γνωρίσει έναν ξεπεσμένο αστυνομικό, τον Ζούνοφ (Αλεξέι Πολιγιάν), με τον οποίο θα πιάσουν μια μεγάλη συζήτηση για θέματα που αφορούν στον κομμουνισμό, στον πόλεμο κ.α. Το βράδυ κυλάει ήσυχα μέχρι τη στιγμή που καταφθάνουν στο μαγαζί ο Βαλέρα με την όμορφη Ανγκέλικα (Άνια Κουζνέτσοβα). Η άφιξη της κοπέλας θα πυροδοτήσει μια σειρά από τραγικά γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή των ηρώων για τα καλά.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Αλεξέι Μπαλαμπάνοφ είναι γέννημα θρέμμα της Σοβιετικής Ένωσης, γεννήθηκε το 1959 στη δυτική Ρωσία. Αρχικά δούλεψε ως μεταφραστής για τον σοβιετικό στρατό για να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης στην εταιρία Σβερντλόβσκ το 1983. Έξι χρόνια αργότερα έκανε την πρώτη του ταινία. Ενδεικτική φιλμογραφία: “Yegor and Nastya” (1989), “Happy Days” (1992), “The Castle” (1994), “The Brother” (1997), “Of Freaks and Men” (1998), “The Brother II” (2000). Έχει βραβευτεί στα περισσότερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ ενώ το Φορτίο 200 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.