Την χώρα μας εκπροσωπούν – παραπάνω από – επάξια o Capétte από τη Θεσσαλονίκη που πειραματίζεται με ένα μίγμα fusion, weird wave, dark και queer μουσικής, η dream-pop συνθέτρια Danai Nielsen και οι Αθηναίοι νέο-ψυχεδελικοί ρόκερς Whereswilder.

– Capétte: Η μουσική του αντισυμβατική. Πειραματικοί ήχοι και, ταυτόχρονα, μια αδιαμφισβήτητα στιβαρή πρόταση της νέας ηλεκτρονικής σκηνής. Καλλιτέχνης με άποψη που εκφράζει, μέσα από τον ελληνικό του στίχο, την άποψή του για θέματα LGBTQIA+, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, ενώ οι εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται ως avant-garde weird-wave αισθητικές performances.

– Danai Nielsen: Η μουσική της ακούγεται σαν ένα φρέσκο αεράκι ανανέωσης στην ελληνική σκηνή. Dream-pop πειραματισμοί, samples, λούπες και DX, σε συνδυασμό με τα φωνητικά της FX, δημιουργούν μουσικούς διαλόγους ανάμεσα σε δύο διαφορετικές περσόνες.

– Whereswilder: Το σχήμα που έχει απασχολήσει, τα τελευταία χρόνια, το αθηναϊκό κοινό – και όχι μόνο, ανεβάζει την ένταση με τους νέο-ψυχεδελικούς του ήχους και τις old-school μελωδίες του που αντλούν από ένα μεγάλο μέρος του φάσματος της ροκ.

Από τους συνολικά 325 Ευρωπαίους καλλιτέχνες που δήλωσαν συμμετοχή για τα φετινά HMA – όλοι τους πολύ ιδιαίτεροι και προερχόμενοι από μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών και backgrounds – από 9 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η διεθνής κριτική επιτροπή ανέλαβε να επιλέξει 27 καλλιτέχνες και συγκροτήματα (3 από κάθε χώρα) που πληρούσαν τα κριτήρια του διαγωνισμού στο μέγιστο βαθμό.

Σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, οι 27 υποψήφιοι, ανάμεσά τους και οι 3 ελληνικές συμμετοχές, θα επωφεληθούν από ένα πακέτο που περιλαμβάνει τη συμμετοχή τους σε online meetings, παρουσιάσεις και webinars σχετικά με τον μουσικό κλάδο, την παρουσία τους σε μεγάλα ευρωπαϊκά showcases φεστιβάλ και συνέδρια αλλά και προβολή σε διεθνή media.

Ωστόσο, μόνο οι 9 απ’ αυτούς (1 από κάθε χώρα) θα περάσουν στη δεύτερη φάση των HMA2021, κερδίζοντας εξατομικευμένη υποστήριξη, ανωτέρου επιπέδου εκπαίδευση και networking. Στην τρίτη και τελευταία φάση, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παίξει ζωντανά σε ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης, λαμβάνοντας παράλληλα την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση για να απογειώσει την καριέρα του διεθνώς!

Όλες οι δραστηριότητες των HEMI Music Awards συνδυάζουν θεωρία και πράξη, και – το πιο σημαντικό – προσφέρουν μια μοναδική μουσική εμπειρία!