Οι Τίτος Γουβέλης, Θοδωρής Οικονόμου, Μaria-Christina Harper και Ανδρέας Φαρμάκης, καλλιτέχνες διακεκριμένοι, ο καθένας στο είδος του, μα προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά τοπία, συναντώνται δημιουργικά σε ένα εγχείρημα προκλητικό τόσο για τους ίδιους όσο και για το φιλόμουσο κοινό.

Tο έργο Canto Ostinato παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη του εκδοχή σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Γραμμένο το 1976 για τέσσερα πληκτροφόρα, το Canto Ostinato αποτελεί το εμβληματικότερο ίσως έργο του μινιμαλισμού, καθώς βασίζεται σε ένα απλό μοτίβο που επαναλαμβάνεται και διαρκώς διευρύνεται. Αποτελείται από 106 μουσικά κύτταρα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να επαναληφθούν επ’ αόριστον ανάλογα με την παρόρμηση των εκάστοτε μουσικών και η εκτέλεσή του συνιστά μια μοναδική performance.

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ ένας πιανίστας από τον χώρο της κλασικής μουσικής (Τίτος Γουβέλης), ένας συνθέτης μουσικής για το θέατρο και διακεκριμένος αυτοσχεδιαστής (Θοδωρής Οικονόμου), μια αρπίστα της avant garde, world και πειραματικής σκηνής (Maria-Christina Harper) και ένας σολίστ κρουστών της κλασικής και σύγχρονης μουσικής (Ανδρέας Φαρμάκης), θέτουν εαυτούς εκτός πεπατημένης, εξερευνώντας ζωντανά τις ηχητικές, αρμονικές και εκφραστικές δυνατότητες ενός απαράλλαχτου μοτίβου.

Συντελεστές:

Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Θοδωρής Οικονόμου, πιάνο
Maria-Christina Harper, άρπα
Ανδρέας Φαρμάκης, μαρίμπα