Οι ευρηματικοί, διασκεδαστικοί και ταλαντούχοι Burger Project, άλλά και οι εξαιρετικοί Cabaret Balkan θα εμφανιστούν στο Γαία Live στη Θεσσαλονίκη …

την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Οι Burger Project θα παίξουν αναπάντεχες διασκευές, γιανα ανακατέψουν με αχαλίνωτο ρυθμό μουσικές, να ανασύρουν μουσικά διαμάντια απ\’ όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής.

Από το swing ως το punk και από τη disco ως την country: Clash, Alice Cooper, Queen, Ramones, Thin Lizzy, Godfathers, White Stripes, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones, Τσιτσάνη και πάει λέγοντας…

Με “στρατηγό” τον jazz κοντραμπασίστα Conzou που μεταμφιέζεται (ενίοτε) σε πασχαλιάτικο αρνί,
με κιθαρίστα και βασικό performer τον Al the X – King που, όσο η φλέβα στο λαιμό του φουσκώνει, τόσο πιο ωραίες βγαίνουν οι “ψεύτικες” νότες.

Με  κιμπορντίστα τον επίσης «τρελό» performer Cosmic Communist που κινείται με άνεση από το hammond ως την Εγγύς Ανατολή και με τον drummer τον χαρούμενο “βράχο” της απλότητας Μosch Holiday, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αυτό που θα περιμένατε.

Ο General ConZou, ο Al the X-King, o Cosmic Communist και ο Mosch Holiday είναι οι BURGER PROJECT!

Μαζί τους η Ματούλα Ζαμάνη

Και από την άλλοι οι Cabaret Balkan, οι οποίοι φέρνουν τα πάνω κάτω στο ΓaiaLive με τους βαλκανικούς ήχους στα καλύτερα τους. Θεατές και μουσικοί απολαμβάνουν το πάθος, την ενέργεια και τη πολυσυλλεκτικότητα της world music ή αλλιώς «mosaic music».

Οι δύο «Βόρειοι Εταίροι» Θάνος Σταυρίδης ( ακορντεόν κτλ) και Βασίλης Κομματάς (κλαρίνο κτλ) πάσχοντες από χρόνια «Βαλκανική ίωση» ανευρέθηκαν σε μία «ΓΑΙΑ-λογική» ανασκαφή του Νίκου Στεφανίδη (παραγωγή κτλ) για να τεθούν σε στενή ιατρική παρακολούθηση.

Έγιναν μεταγγίσεις αίματος με jam στην σκηνή από τους Balkan Beat Box, Watcha Clan, Rupa & The April Fishes αλλά τα πρώτα σημάδια της αποθεραπείας εμφανίστηκαν μετά από τον επιτυχημένο εμβολιασμό με δυτικά αντισώματα προερχόμενα από Γάλλο δωρητή οργάνων (κιθάρας, φωνής κτλ) Lilo Laurent-Limeul , που γύρισε χώρες και χώρες για να του έρθει στο δεξί αυτί η Τούμπα του Βασίλη Θεμελή, που χωρίς «βαρέα και ανθυγιεινά» σηκώνει το τεράστιο όργανο για να δημιουργήσει την συμβατότητα του ρυθμού των οργάνων.

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα του γραπτού λόγου για να περιγράψει ακριβέστερα αυτό το τρελό αποτέλεσμα του νέου μουσικού είδους «mosaic music» , που απαιτεί υγιή αυτιά και ανθεκτικό στο χορό σώμα για να γίνουν ένα, θεατές και μουσικοί και να περάσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.!!!

Οι Cabaret Balkan είναι:
Βασίλη Κομματάς-κλαρίνο, σαξόφωνο
Θάνος Σταυρίδης- ακορντεόν, νταούλι, μπαγλαμάς
Γιάννης Θεμελής- τούμπα
Γιάνης Ιωαννίδης- μπάσο
Ηλίας Κόζας- φωνητικά, κιθάρα
Θωμάς Κωστούλας- τύμπανα
Νίκος Στεφανίδης- υπεύθυνος παραγωγής
Λεωνίδας Μπεηλής- ηχολήπτης