Η Φωτογραφική  Λέσχη Λάρισας στα πλαίσια της διοργάνωσης Φωτογραφικές Διατυπώσεις 2010 παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Στάρη με τίλτο Buddha Play Ground. Η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της λέσχης και θα διαρκέσει από Τρίτη 13 έως και Τρίτη 20 Απριλίου.

Το McLeod Ganj, προάστιο της πόλης Dharamsala της βόρειας Ινδίας, έχει γίνει διεθνώς γνωστό καθώς είναι το κέντρο της Θιβετάνικης εξόριστης κοινότητας και η κατοικία του Δαλάι Λάμα. Την άνοιξη του 2008, ένας Θιβετάνος, θέλοντας να δώσει στους εξόριστους συμπατριώτες του μία γεύση από την αθλητική γιορτή των Ολυμπιακών του Πεκίνου, οργάνωσε αγώνες που τους ονόμασε Θιβετάνικους Ολυμπιακούς.

Ο Ηλίας Στάρης έχοντας πρωτοεπισκεπτεί το μέρος την δεκαετία του \’90, ακολουθώντας την ταξιδιωτική παροιμία, που λέει πως αν βρέθηκες εκεί μία φορά, σίγουρα θα θελήσεις να ξαναπάς, βρήκε μια καλή ευκαιρία να ταξιδέψει πάλι σε αυτή την γωνιά των Ιμαλάϊων. Για μία εβδομάδα φωτογράφιζε τους αγώνες και όταν αυτή τελείωσαν, γοητευμένος από την ευγένεια και την γαλήνη των ανθρώπων αποφάσισε να μείνει και τις υπόλοιπες δύο εβδομάδες που διέθετε, στην περιοχή, αντί να περιηγηθεί στα βουνά όπως ήταν η αρχική του ιδέα.

Η φωτογραφική εργασία που παρουσιάζει εδώ είναι το απόσταγμα της εμπειρίας του από αυτό το ιδιαίτερο μέρος στο οποίο το Θιβέτ συναντάει την δύση. Η αυστηρή πνευματική παράδοση του Θιβέτ όχι απλώς δεν βρίσκεται αντίθετη με το τεχνολογικό και πολιτιστικό άνοιγμα της Ινδίας αλλά δημιουργεί μία νέα πνευματικότητα, γειωμένη με την καθημερινότητα.

Ο τίτλος της έκθεσης Buddha Play Ground, προσπαθεί να εκφράσει αυτό το πάντρεμα του διαλογισμού με το παιχνίδι, της ενδοσκόπησης και εσωστρέφειας με την εξωστρέφεια και το να είναι κανείς κομμάτι αυτού του διαρκώς μεταβαλλόμενου μελισσιού στο οποίο ζούμε. Είναι το πορτραίτο ενός ανθρώπου που μπορεί να βρει την επαφή με τον εαυτό του χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει τους πολύβοους δρόμους του κόσμου.