Το θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη φιλοξενεί, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας τη θεατρική παράσταση «Βρώμικα Κόλπα» του David Foley, ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζεται για…

πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στις 21.30. Η μετάφραση του έργου ανήκει στην Κωνσταντίνα Ρίτσου και η σκηνοθεσία στο Γιώργο Λιβανό.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη γνώμη των κριτικών, για ένα από τα τρία καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, μαζί με την “Παγίδα θανάτου” και το “Σλουθ”. Το πολύκροτο αυτό ψυχολογικό θρίλερ φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τo Studio Κυψέλης και οι Θεατρίνων θεατές,  μετά την επί δύο συνεχιζόμενες σαιζόν επιτυχία του “Χόρεψε με ως το τέλος του κόσμου”.

Μια ιδιόμορφη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε μια διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων και ένα νεότερό της γοητευτικό άντρα γίνεται αφορμή για μια παράσταση γεμάτη σασπένς, που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. \’Ερωτας, άνισα παιχνίδια ερωτικής διεκδίκησης, εφιάλτες από το παρελθόν και ένα μυστηριώδες σμαράγδι υφαίνουν την πολύπλοκη, όσο κι εντυπωσιακή, αυτή η ιστορία. Το ιδιαίτερο έγκειται στην παραστασιοποίηση, αφού ο σκηνοθέτης επέλεξε να “εγκλωβίσει” τους ήρωες σε ένα κλειστό δωμάτιο και ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει την παράσταση κυριολεκτικά πίσω από ένα –διάτρητο- τοίχο! Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η παρουσία ζωντανής μουσικής –πιάνο-  που υπογραμμίζει τα δρώμενα.

Το βασικό γυναικείο ρόλο της Καμίλ Ντάρκους, που στην Ευρώπη και την Αμερική παίζουν σημαντικές πρωταγωνίστριες, ερμηνεύει η Μαρία Αλιφέρη, με συμπρωταγωνιστές το Χρήστο Λιακόπουλο και το Μάριο Ντερντέ.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: στίχοι τραγουδιών και σύμβουλος Μαριάννα Τόλη, σκηνικά – κοστούμια Δέσποινα Βολίδη, μουσική Johannes Mueller,φωτογραφίες ο Κωνσταντίνος Αλμαλής και φωτισμοί Socole Tomcini.