Το English National Ballet εγκαινιάζει το Wednesday Watch Parties, όπου μία φορά την εβδομάδα, θα μεταδίδει δωρεάν για 48 ώρες μέσω streaming παραστάσεις χορού στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Η πρώτη παράσταση που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου, είναι η εμπνευσμένη από τη Φρίντα Κάλο και ονομάζεται «Broken Wings». Η χορεύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισμού Tamara Rojo έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μεξικανής ζωγράφου και ακτιβίστριας.

Χορογραφημένη από την Anabelle Lopez Ochoa, αφηγείται την ιστορία της βασανισμένης, αλλά και ανατρεπτικής ζωής της Κάλο. Η παραγωγή, που έχει διάρκεια 50 λεπτά, βιντεοσκοπήθηκε το 2016, στο Sadler’s Well του Λονδίνου, όταν το English National Ballet αποφάσισε να αφιερώσει σειρά παραστάσεων σε γυναίκες χορογράφους. Τη Rojo συνοδεύει ο Irek Mukhamedov, στον ρόλο του συζύγου- δαίμονα της Κάλο, και επίσης ζωγράφου,  Ντιέγκο Ριβέρα.

Το επόμενο «Wednesday Watch Party», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα που εγκαινιάζεται εν μέσω πανδημίας, είναι η παράσταση «Dust» του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν, παραγωγή του 2015 η οποία εστιάζει στον ρόλο των γυναικών κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορείτε να δείτε στις 22/4 (21.00) την παράσταση «Broken Wings» εδώ. 

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες.