Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το ψυχολογικό θρίλερ της Ruth Rendell με τίτλο «Βρετανικός Λαβύρινθος»…

…  Προλογικό σημείωμα: Χίλντα Παπαδημητρίου

Τα βιβλία της Ρέντελ ξεπερνούν τους περιορισμούς του αστυνομικού ύφους και είναι αυθεντική λογοτεχνία, στην πιο καθαρή μορφή της. Ένα από τα στοιχεία που συντελούν σ’ αυτό είναι ότι η συγγραφέας, πίσω από τη βασική πλοκή, στήνει μια αντιπροσωπευτική και προσεκτικά δουλεμένη τοιχογραφία της αγγλικής κοινωνίας, τόσο στις μικρές και φαινομενικά ειδυλλιακές επαρχιακές πόλεις, όσο και σε διάφορες γειτονιές του Λονδίνου. […] Η κριτικός Τζόαν Σμιθ λέει χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος από άλλο πλανήτη ζητούσε να μάθει πόσο άλλαξε το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 40 χρόνια, θα αρκούσε να του δώσουμε να διαβάσει τα βιβλία της Ρουθ Ρέντελ».
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΙΛΝΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο τόμος περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα και αντιπροσωπευτικότερα μυθιστορήματα της Ρουθ Ρέντελ:
•    Τα θαμμένα μυστικά μια κλασική αστυνομική ιστορία με ήρωα τον επιθεωρητή Γουέξφορντ.
•    Τον Μινώταυρο, ένα μυθιστόρημα γοτθικής ατμόσφαιρας που εκτυλίσσεται στην αγγλική επαρχία τη δεκαετία του ’60, διαπνέεται από τα θέματα, τη μελαγχολία και την ειρωνεία της Τζέιν Όστιν και των αδελφών Μπροντέ, και ανήκει στη σειρά που η συγγραφέας υπογράφει ως Μπάρμπαρα Βάιν.
•    Το Πορτομπέλο, την ψυχολογική σκιαγράφηση μιας ομάδας ατόμων τελείως διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίοι ζουν ή κινούνται γύρω από το Πορτομπέλο, έναν από τους πιο γραφικούς και ζωντανούς δρόμους του Λονδίνου.

Τι έγραψε ο Τύπος
Μία από τις κορυφαίες εκπροσώπους της συγγραφικής τέχνης στον αγγλόφωνο κόσμο.
Joyce Carol Oates, συγγραφέας

Η Ρουθ Ρέντελ είναι αδιαμφισβήτητα η πιο σημαντική σύγχρονη συγγραφέας μυστηρίου.
Patricia Cornwell, συγγραφέας

Η Ρουθ Ρέντελ ανήκει σ’ εκείνη τη σπάνια κατηγορία ανθρώπων που σε κάνουν να νιώθεις προνομιούχος επειδή ζεις την ίδια εποχή με αυτούς. Γράφει για τον θάνατο για να μπορέσουμε να νιώσουμε πιο ζωντανοί
New Statesman

Η Ruth Rendell (Ρουθ Ρέντελ) γεννήθηκε το 1930 στο Σάουθ Γούντφορντ, προάστιο του ανατολικού Λονδίνου, από πατέρα Άγγλο και μητέρα Σουηδή.  Θεωρείται η κορυφαία εν ζωή βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Κάθε νέο της βιβλίο εξαντλείται με το που θα κυκλοφορήσει. Έχει γράψει πάνω από 60 βιβλία και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το έργο της (βραβείο Edgar Allan Poe, Gold Dagger, Sunday Times Literary Award). Το 1997 της απονεμήθηκε ο τίτλος της βαρόνης. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Γιώργος Μπαρουξής
Σειρά: Αστυνομικό – Χαμηλή τιμή