Η ομάδα χορού YELP και η ομάδα χορού pelma στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, δύο χορογραφίες σύγχρονου χορού, αφιέρωνοντας το βράδυ της 1ης Ιουλίου, φυσικά στον χορό.

Η ομάδα χορού YELP παρουσιάζει το DAS (IST) EIN…» σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μέσα στο νερό. Το μότο και η απώτερη αφορμή για την τελευταία δημιουργία της Μαριέλας Νέστορα ανήκουν στον σπουδαίο Αυστριακό διανοητή Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν.

Η χορογράφος και ιδρύτρια της YELP danceco εκφράζει έτσι το ενδιαφέρον τής γενιάς της να ενσωματώσει ο χορός στοιχεία από τα πεδία των επιστημών και της φιλοσοφίας. Δύο σόλο καταλήγουν σ’ ένα ντουέτο, με τη γλώσσα του σώματος και το σκηνικό περιβάλλον να ανασύρουν στην επιφάνεια διχοτομίες που αφορούν το πέρασμα από το ναρκισσιστικό «εγώ» στην ετερότητα.

Από την άλλη, η Λία Χαράκη με την ομάδα της pelma έχει σημαδέψει την τελευταία δεκαετία τις εξελίξεις του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Ριζοσπαστική και τολμηρή περφόρμερ και χορογράφος, παραμένει ανοιχτή στους πειραματισμούς και τις καλλιτεχνικές ανταλλαγές διατηρώντας ωστόσο ανέπαφη τη «σωματικότητα» στο χορό της. Η αμεσότητα και η κινητοποίηση των αισθήσεων διατρέχουν και την καινούργια δημιουργία της Party animals. Όλα κινούνται στα μονοπάτια της ποπ, με τους στίχους και τους ήχους της μουσικής να μάς κατοικούν και να μάς στοιχειώνουν.