Η Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη διοοργανώνουν μια λαμπρή βραδιά την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας, θα παρουσιαστεί το επετειακό λεύκωμα Βραβεία Απόλλων 1993-2007.

Μετά την παρουσίαση του λευκώματος, θα ακολουθήσει recital τραγουδιού με τους Δημήτρη Καβράκο, βαθύφωνο της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης και τη λυρική σοπράνο Κάτια Πάσχου σε έργα Mozart, Verdi, Rossini, Donizetti. Συνοδεύει στο πιάνο, ο  Δημήτρης Γιάκας.

Τα Βραβεία Απόλλων απονέμονται από την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε καλλιτέχνες που διακρίνονται και προβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς, αλλά και σε πρόσωπα και θεσμούς που συμβάλλουν στην υπηρέτηση των σκοπών της Εταιρείας, είτε ως χορηγοί, είτε με τις δικές τους δραστηριότητες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν μεταξύ άλλων οι βραβευθέντες Τζων Τάβενερ, Νίκος Ζαχαρίου, Άρντα Μαντικιάν, Ζανέτ Πηλού, Αγνή Μπάλτσα, Γιάννης Κόκκος, Νίκος Πετρόπουλος, Κώστας Πασχάλης και στη δεύτερη το ζεύγος Ευτύχιου και Μαρίας Βορίδη, το Μέγαρο Μουσικής, το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα βραβεία απονέμονται ανά δύο κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στην Εθνική Λυρική Σκηνή.