Το φετινό βραβείο Οικόπολις απονεμήθηκε στον καθηγητή πολεοδομίας Αθ. Αραβαντινό, στις αρχές του Ιούνη, στο κατάμεστο αμφιθέατρο Αγγελος Γουλανδρής στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2008 πραγματοποιήθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου,

Το Οικόπολις απονεμήθηκε στον καθηγητή πολεοδομίας Αθ. Αραβαντινό, ενώ βραβεύθηκαν επίσης Επιστημονικές Εργασίες, το έργο Οργανισμών Τοπ. Αυτοδιοίκησης, προγράμματα Επιχειρήσεων και ενέργειες Μέσων Ενημέρωσης.

Επιστήμονες, Επιστημονικοί Φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί του Δημοσίου, Επιχειρήσεις, Κρατικοί Φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρέλαβαν τα βραβεία τους από εκπροσώπους του πολιτικού χώρου, φορέων και επιστημονικών ιδρυμάτων ως επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου περιβαλλοντικής ευαισθησίας που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του 2007.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ο κος Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008» και εταίρος του ECOCITY. Επίσης χαιρετισμό μετέφεραν εκπρόσωποι του Προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη και του Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά.

Την εκδήλωση της απονομής πλαισίωσαν μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα.