Ο ιστορικός Τέχνης Γιάννης Μπόλης αναφέρει: « Η ενότητα έργων Border Line εξελίσσει και διευρύνει τη μέχρι τώρα θεματική της ζωγραφικής του Μίλτου Σκούρα, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, τις ιδιαίτερες σχεδιαστικές και συνθετικές, αισθητικές και χρωματικές της ποιότητες. Ο τρόπος με τον οποίο ο Μίλτος Σκούρας επεξεργάζεται πλαστικά και προσεγγίζει νοηματικά τα θέματά του, καταδεικνύει μια συνειδητή προσπάθεια να απομακρυνθεί από την σχεδόν φωτογραφική απόδοσή τους προς μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας τους· και ταυτόχρονα, μέσα από την ισχυρή εντύπωση του συγκεκριμένου, αναδύεται η αίσθηση της μελαγχολίας, η ονειρική μεταγραφή, η σταδιακή καταβύθιση στην επικράτεια του υποσυνείδητου, η δήλωση της απουσίας· διαφαίνεται η εμμονή της αποκάλυψης αυτού που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, η μυστηριώδης δύναμη, η αμφισημία και οι συμβολισμοί της εικόνας, η εσωτερική ένταση κάτω από τη φαινομενική ηρεμία, η προσπάθεια μετάπλασης της πραγματικότητας σε ευθεία αντιστοιχία με μνημονικές ανακλήσεις, συναισθηματικές και ψυχικές λειτουργίες, και βιωματικές καταστάσεις.

Η ζωγραφική του Μίλτου Σκούρα, διερευνά και επεκτείνει τις δυνατότητες και τα όρια της αναπαράστασης, επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία, συστήνει μια διαφορετική, εξόχως ενδιαφέρουσα, εναλλακτική και «κινηματογραφική» πρόσληψη της ζωής και του κόσμου. Και στο σημείο αυτό εντοπίζεται η πρωτοτυπία και η ιδιαιτερότητα, η γοητεία και η έλξη της.»

Μίλτος Σκούρας

Ο Μίλτος Σκούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μιλάνου το 1980 και στη συνέχεια παρακολούθησε σημειολογία και επικοινωνία στο πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle – Paris 3. Το διάστημα 1974 – 1990 έζησε στο Μιλάνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, συμμετείχε στην πρωτοπορία του ευρωπαϊκού γκράφικ νόβελ και έργα του δημοσιεύτηκαν σε γνωστά περιοδικά, όπως το Αμερικάνικο Heavy Metal, το Γαλλικό Metal Hurlant,τα Ιταλικά Alter, Vogue, Vanity, Harper’s bazaar. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Μιλάνο, στη Βενετία, στη Φλωρεντία και τη Βασιλεία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.