Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, «Νιω, μια μικρή ιστορία», ο Βασίλης Σελιμάς ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό για μια ημέρα, το Σάββατο 23 Απριλίου και παρουσιάζει την έκθεση «Book & Sketches».

Έχοντας ως θέμα ένα οικείο πρόσωπο, ο καλλιτέχνης σχεδιάζει το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, μια ιστορία ενός μοναχικού ανθρώπου, ένα χρονικό από την γέννηση έως το θάνατο. Διατηρώντας τα αφηγηματικά στοιχεία της δουλειάς του και την αινιγματική ατμόσφαιρα ο Σελιμάς δημιουργεί μια σειρά σχεδίων και εκθέτει μερικά από τα σχέδια της εικονογράφησης. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί το βιβλίο.  

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Η Νιω ήταν για εμένα και τα αδέρφια μου ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας. Ήταν θεία του πατέρα μου. Ζήσαμε στο ίδιο σπίτι και για πολλά χρόνια μοιραστήκαμε το ίδιο δωμάτιο . Δεν παντρεύτηκε, δεν ταξίδεψε και η ζωή της περιορίστηκε στο χωριό. Η ιδέα του βιβλίου προέκυψε όταν έμαθα ότι αρρώστησε. Έτσι, άρχισα να ανακαλώ στην μνήμη μου στιγμές της ζωής της, όπως μου τις είχε διηγηθεί, και να τις εικονογραφώ..»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μπείτε στο http://niothebook.com και για επικοινωνία με τον καλλιτέχνη στο https://www.facebook.com/vselimas