Αν ένας κατάλογος τέχνης, παραπάνω από την απλή παρουσίαση εικόνων στο χαρτί, είναι μια ανακωδικοποίηση της εμπειρίας από το γεγονός μιας έκθεσης ή ενός έργου τέχνης σε μορφή βιβλίου, η εγκατάσταση Codex DESTE διερευνά την απτή πλευρά των εκδόσεων σε ένα δομημένο περιβάλλον.

Πρόκειται για μια φυσική έρευνα μέσω ευρετηριακών αποσπασμάτων και τεκμηρίων στον συστατικό ρόλο που έχουν οι κατάλογοι στην εκθεσιακή ιστορία του Ιδρύματος ∆ΕΣΤΕ.

Α ΒΟΟΚ AFFAIR

Ενδιαφέρεστε για την τέχνη; Για βιβλία τέχνης, περιοδικά τέχνης, καταλόγους, για την κριτική της τέχνης καθώς και τους συντάκτες και δημιουργούς τους;

Εμείς – το Goethe-Institut Athen και το Radio Athènes – δημιουργούμε από το Μάιο έως το Νοέμβριο 2018 μια προσωρινή βιβλιοθήκη/σκηνή ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρεστε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής προσκαλούμε Έλληνες και διεθνείς εκδότες, συγγραφείς, και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσω αναγνώσεων, ομιλιών, performances, συζητήσεων και μίνι-εκθέσεων. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε ιδέες και πληροφορίες με τους συμμετέχοντες και θα έχετε πρόσβαση σε μία από τις παλαιότερες μορφές ευχαρίστησης: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

Η θεματολογία θα ποικίλλει, από τέχνη, θεωρία, αρχιτεκτονική και ντιζάιν μέχρι  μόδα, λογοτεχνία και ψυχανάλυση.

Το A BOOK AFFAIR/ TEMPORÄRER KUNST-BUCHLADEN εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.