Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έρχεται στο Φεστιβάλ Δάσους με ένα πρόγραμμα, γεμάτο αγαπημένες μελωδίες και γνωστούς σπανιόλικους και τσιγγάνικους ρυθμούς, σε μία μαγική μουσική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο αγαπημένος Γάλλος μαέστρος Philippe Forget. Συμπράττει η διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το ‘Ισπανικό Καπρίτσιο’ που ο Ρίμσκι-Κόρσακοφ έγραψε γοητευμένος από τη μελωδική λαμπρότητα και το ρυθμικό πλούτο της παραδοσιακής ισπανικής μουσικής, την οποία γνώρισε μέσα από τα ταξίδια του ως αξιωματικός του Nαυτικού.

Η όπερα ‘Κάρμεν’ είναι το magnum opus του Μπιζέ και σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. Ο συνθέτης ντύνει αριστουργηματικά με τη μουσική του την τραγική ιστορία της φλογερής τσιγγάνας και ‘την περνά στην αιωνιότητα’, σύμφωνα με τη ρήση του Χιου Μακ Ντόναλντ.

Ο ντε Φάλια έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο σπουδαιότερος Ισπανός συνθέτης, με τα έργα του να αποτελούν μία βαθιά τομή στην καρδιά της μουσικής της πατρίδας του και να την αναδεικνύουν όσο ποτέ πριν. Το ‘Τρίκωχο Καπέλο’ είναι το πλέον γνωστό του μπαλέτο, με τη μουσική του να μεταδίδει τη χαρά της ζωής και το ανδαλουσιανό πάθος. Τα βαθιά συναισθηματικά ‘Επτά Ισπανικά Τραγούδια’ είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακές ισπανικές μελωδίες και χορούς.

Το διάσημο ‘Μπολερό’ είναι η πλέον δημοφιλής σύνθεση του Ραβέλ και αποτελεί ένα μοναδικό μουσικό επίτευγμα, δεδομένου ότι ο ιδιοφυής συνθέτης καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι τόσο εντυπωσιακό βασιζόμενος σε ένα απλό κρεσέντο.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Forget
Μέτζο σοπράνο: Μαρισία Παπαλεξίου

Πρόγραμμα

Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ (1844-1904): Ισπανικό καπρίτσιο
Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875): Σουίτα αρ.1 από την όπερα ‘Κάρμεν’
Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875): Άριες Habanera & Chanson Bohème από τη όπερα ‘Κάρμεν
Μανουέλ ντε Φάλια (1876-1946): Σουίτα αρ.1 από την όπερα ‘Το Τρίκωχο καπέλο’
Μανουέλ ντε Φάλια (1876-1946): Επτά Ισπανικά Τραγούδια
Μωρίς Ραβέλ (1875-1937): Μπολερό

Διαβάστε επίσης:

8o Φεστιβάλ Δάσους: Το πρόγραμμα του Ιουλίου