Από την πρώτη προβολή της σειράς Blue Planet, το 2001, η κατανόηση της ζωής που εξελίσσεται κάτω από τα κύματα, έχει αλλάξει εντυπωσιακά. Αυτή η εκπληκτική κινηματογραφική εμπειρία επιστρέφει και πάλι για να μας οδηγήσει σε μια μαγική περιπέτεια βαθιά στους ωκεανούς του πλανήτη μας, ενώ μοιράζεται μαζί μας μοναδικές νέες ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Το Blue Planet II, με αφηγητή τον Sir David Attenborough, αποτελείται από επτά επεισόδια με σπάνια πλάνα και υλικό που δεν έχουμε ξαναδεί, από τον μυστικό κόσμο των ωκεανών. Οι τηλεθεατές θα έρθουν σε επαφή με ασυνήθιστα τοπία και συναρπαστικές ιστορίες από τον υδάτινο κόσμο. Σε διάστημα τεσσάρων ετών, η ομάδα του Blue Planet II πραγματοποίησε 125 αποστολές, σε 39 χώρες, παίρνοντας πλάνα από κάθε ωκεανό, και έχοντας περάσει πάνω από 6.000 ώρες στον βυθό, ώστε να μας φέρει πιο κοντά στις ζωές κάποιων από τα πιο ενδιαφέροντα θαλάσσια πλάσματα.

Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «One Ocean», μας ταξιδεύει από την έντονη ζέστη των τροπικών στους παγωμένους πόλους του πλανήτη. Η ζωή έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε σημείο των ωκεανών μας, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κόσμοι, και ο καθένας αντιμετωπίζει τις δικές του, μοναδικές προκλήσεις.

Το Blue Planet II επιστρατεύει καινοτομίες της θαλάσσιας βιολογίας και τεχνολογίες αιχμής προκειμένου να εξερευνήσει νέους κόσμους και να αποκαλύψει απόκοσμους τόπους και συμπεριφορές εκπληκτικών, σπάνιων ζώων. Οι συναρπαστικές ιστορίες για τους θαλάσσιους οικοτόπους και τους κατοίκους τους, φέρνουν μια νέα οπτική σε αυτόν τον σχετικά άγνωστο κόσμο.

Το Blue Planet II θα προβάλλεται στην COSMOTE TV από το BBC Earth κάθε Κυριακή βράδυ στις 22.00 και θα είναι διαθέσιμο και στις υπηρεσίες COSMOTE TV GO1 και COSMOTE REPLAY TV.

Το εντυπωσιακό trailer της σειράς εδώ: