Έως την άνοιξη του 2022 οι διαβάτες στο Μπρόντγουεϊ θα συναντούν οκτώ λουλούδια από μάρμαρο του Αμερικανού καλλιτέχνη Jon Isherwood. Η υπαίθρια έκθεση, με επίσημο τίτλο «Blooms: John Isherwood on Broadway», είναι διεσπαρμένη σε σημεία από την 64th Street μέχρι την 157th Street.

Στόχος των «Ανθέων», τα οποία είναι φιλοτεχνημένα από διαφορετικά μάρμαρα, είναι να δημιουργηθεί μια αίσθηση ενότητας μεταξύ των γειτονιών και των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

«Διάλεξα τα “ Blooms” για το Μπρόντγουεϊ εν μέρει επειδή οι γλυπτές αναπαραστάσεις είναι προσβάσιμες σε πολλούς οι οποίοι, στην καθημερινότητά τους, διέρχονται από αυτά τα σταυροδρόμια» επεσήμανε, σε ανακοίνωση, ο καλλιτέχνης. «Τα λουλούδια είναι διαποτισμένα με έναν οικουμενικό συμβολισμό και μπορούν να γεννήσουν θαυμασμό και χαρά με το που τα ανακαλύπτεις.

Τοποθετώντας τα σε μια σειρά σημείων σε διάφορες γειτονιές, ελπίζω να προάγω μια αίσθηση διασυνδεσιμότητας σε έναν χώρο, τον οποίο σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τον αισθάνεσαι απρόσωπο, ανώνυμο και ότι σε αποξενώνει» πρόσθεσε.

Φωτογραφία: Broadway Mall Association | Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ