Το The Pulse Project εγκαινιάζει τις δραστηριότητές του με την ομαδική έκθεση ’BLACK IS WHITE’ στο νέο του χώρο, τη Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.

Το The Pulse Project είναι το νέο, πρωτοποριακό πολιτισμικό και τουριστικό project που ξεκινάει στην Αθηνά και αποτελείται από ένα design ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Διονύση Σοτοβίκη με in-house γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εστιατόριο και το νεοσύστατο παράρτημα στο Κολωνάκι.

Η έναρξη γίνεται με την πρωτότυπη έκθεση σύγχρονης τέχνης ‘BLACK IS WHITE’ την οποία επιμελήθηκε η ομάδα του The Pulse.

To μαύρο και το άσπρο είναι πανέμορφα χρώματα. Το άσπρο αποτελεί το αντίπαλο δέος του μαύρου και τη μεταμόρφωσή του. Και οι δύο αντιθέσεις ενυπάρχουν στη ζωή και στην τέχνη. Και τα δύο χρώματα είναι ευπρόσδεκτα στη ζωή μας, γιατί το σκοτάδι εναλλάσσεται συνέχεια με το φως.

Μακριά από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τη σημειολογία και των δύο χρωμάτων, η έκθεση προβάλλει την ιδέα ότι η ανατροπή τροφοδοτεί τη σκέψη, και το μαύρο μπορεί να προβάλλει την αθωότητα ενώ το άσπρο μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά διαβολικό. Η συνύπαρξή τους δίνει την τελική διάσταση της πραγματικής φύσης τους.

Πολλοί διάσημοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες εξετάζουν τη διάστασή τους. Η επιλογή καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές και εικαστικές τάσεις φαινομενικά μοιάζει ασύνδετη. Με δεύτερη ανάλυση προκύπτει το σημείο σύγκλισης όλων τους: η δημιουργία σε ταραχώδεις περιόδους καθώς και η συναισθηματική τους σύνδεση με την Ελλάδα σε διαφορετικές φάσεις των κύκλων ζωής:

Μάριος Πράσινος, Δημήτριος Γαλάνης, Τάκης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Βλάσσης Κανιάρης, ‘Aλκης Πιερράκος, Μάνος Οράτης, Francois L’Hotel, Αλέξης Αυλάμης, Κορνήλιος, Roberto Matta, Mayo, Man Ray, Σοφία Βλαζάκη και άλλοι.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί πάρτι με live Tζαζ μουσική.

Το The Pulse Project εγκαινιάζεται με τον νέο του χώρο στο Κολωνάκι ενώ το ξενοδοχειακό παράρτημα και οι χώροι τέχνης και εστίασης θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2016.