Η διαχρονική κομψότητα της μαυρόασπρης φωτογραφικής τέχνης υμνήθηκε για μία ακόμη φορά από τον διαγωνισμό Black and White Photo Awards. Ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού διαγωνισμού με επιλογές από σχεδόν 3.000 φωτογραφίες τις οποίες υπέβαλαν φωτογράφοι από 92 χώρες.

Ο Γάλλος φωτογράφος Patrice Quillard ανακηρύχθηκε, φέτος, Absolute Winner, χάρη στην εκπληκτική φωτογραφία του «My Copyright». Το πορτρέτο ενός γελάδα μπαμπουίνου – είδος κερκοπίθηκου που απαντάται μόνον στα υψίπεδα της Αιθιοπίας – είναι εντυπωσιακό: το πρωτεύον θηλαστικό κοιτάζει απευθείας στον φακό της φωτογραφικής μηχανής, εγκαθιδρύοντας έναν σύνδεσμο με τον φωτογράφο και, τελικά, με εμάς τους θεατές. «Ξαφνικά και για μια μόνον στιγμή, στράφηκε προς εμένα, με κοίταξε έντονα και κατάλαβα την πλήρη δύναμη της κυριαρχίας του στο κοπάδι του» λέει ο Quillard, ανακαλώντας στη μνήμη του τη στιγμή που συναντήθηκαν τα μάτια τους.

Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες του Black and White Photo Awards 2023

  • Αρχιτεκτονική: Gareth Jones
  • Δρόμου: Joy Saha
  • Πορτρέτο: Michael Potts
  • Χλωρίδα και πανίδα: Arturo de Frias Marques
  • Τοπίο: Edoardo Frenquelli

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, bwphotoawards.com
Κεντρική φωτογραφία θέματος: My Copyright, by Patrice Quillard, Absolute winner of the Black and White Photo Awards 2023.