Αν πάρετε τα κιάλια σας και καθίσετε αναπαυτικά, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε το θαύμα μιας γέννησης; Πώς ψηλαφίζεται η πραγματικότητα τη στιγμή που ένα πούπουλο αιωρείται;

Η Μαριάννα Σολομωνίδου μέσα από την solo performance ‘Birding’ διαπραγματεύεται τη γέννηση και τον αποχωρισμό στον αέναο κύκλο τους. Η μουσική του Βαγγέλη Ξυπόλυτου τυλίγει το σώμα με ήχο και μας κουρδίζει στο ονειρικό τοπίο του ‘Birding’.

Συντελεστές

Δημιουργία – Ερμηνεία: Μαριάννα Σολομωνίδου
Co-director: Μαρίνα Μαυρογένη
Μουσική δημιουργία: Βαγγέλης Ξυπόλυτος
Μουσικοί: Γρηγόρης Ασημακόπουλος (σαξόφωνο), Βαγγέλης Ξυπόλυτος (λαούτο), Στέφανος Σάτσκωφ (βιολί), Αλέξανδρος Καρλής (κόντρα μπάσο), Θωμάς Κωστούλας (ηλεκτρονική μουσική)
Εκφώνηση κειμένου: Χρύσα Ποζίδου
Επιμέλεια κοστουμιών: Νικάνδρα Μπίκα
Φωτισμοί: Τζάνος Μάζης
Φωτογραφίες: Μαριάνα Μπολάνο
Γραφιστικά: Σοφία Μαντζαφού
Video production: Γαβριέλα Γερολέμου
Παραγωγή: Medea Pictures, Μαριάννα Σολομωνίδου

Η παράσταση διαρκεί 40 λεπτά και είναι κατάλληλη για θεατές από 12 ετών και άνω.

Μαριάννα Σολομωνίδου

Η Μαριάννα Σολομωνίδου είναι χορογράφος και performer. Η καλλιτεχνική της ταυτότητα διαμορφώνεται μέσα από σπουδές στο Χορό και στην Αρχιτεκτονική και η πρακτική της περιλαμβάνει χορό, site specific και durational performances. Έχει παρουσιάσει έργα της σε θεατρικές σκηνές, γκαλερί αλλά και στο δημόσιο χώρο (Reykjavik Fringe Festival, Athens Video Dance Festival, Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων κ.α.). Ως performer έχει συνεργαστεί με ομάδες και καλλιτέχνες όπως Oriantheatre, TaikaΒox, Miguel Pereira, Sol Pico, Kernel, Blooming Mess κ.ά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

*Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικών κανόνων και η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.