Στην πόλη της Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών που χορεύει Αργεντίνικο τάνγκο. Στις «μιλόνγκες» του εισέβαλαν οι καλλιτέχνες φωτογράφοι και αποτύπωσαν με το φακό τους το πάθος, τη χάρη, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι χορευτές.

Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζεται στον φυσικό της χώρο. Δηλαδή μέσα σε μία μιλόνγκα. Στη μιλόνγκα «Toca Tango» ακούγεται αργεντίνικη μουσική και χορεύουν οι θεσσαλονικείς “tangueros”, κάθε Τετάρτη από τις 10 το βράδυ, στο καφέ Ραψωδία.

Έτσι ο θεατής μπορεί να «ταξιδέψει» σε γοητευτικούς ήχους και εικόνες, αλλά και να αντιληφθεί τι είναι αυτό που ο καλλιτέχνης φωτογράφος αποτύπωσε.

Θα υπάρχουν επίσης έργα των φωτογράφων, από το Buenos Aires, εκεί όπου γεννήθηκε αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού γεμάτο πάθος και θλίψη.

Και την Βραδιά των εγκαινίων η Μιλόνγκα Toca Tango μας προσκαλεί να μετατρέψουμε τη βραδιά, σε βραδιά χορού  με Αργεντίνικο Τάνγο, στο μπαλκόνι του Café «Ραψωδία». Με την πνοή του Μπουένος Άιρες, στους ήχους της μουσικής των Troilo, Canaro, Piazzola, Gotan Project, Libedinski και άλλων μουσικών δημιουργών, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας το γοητευτικό χορό των tangueros (χορευτών) και να κάνουν, ίσως, τα πρώτα τους βήματα…