Οι απόφοιτοι της σχολής Θεάτρου Τέχνης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Δεγαΐτη παρουσιάζουν για δύο εβδομάδες στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν- Υπόγειο το έργο του Ροζέ Βιτράκ, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων δραστηριοτήτων του Θεάτρου Τέχνης για στήριξη των αποφοίτων της Σχολής του, επιμόρφωσή τους και ταχύτερη ένταξή τους στον θεατρικό χώρο. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι οι νέοι αυτοί ηθοποιοί να αποκτήσουν θεατρική εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό κοινό και τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αυτές.

Το έργο Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως αστικό δράμα σε τρεις πράξεις. Βρισκόμαστε στο Παρίσι στις 12 Σεπτεμβρίου  το 1909 στο διαμέρισμα της οικογένειας Πωμέλ από τις 8 το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Ο γιος της οικογένειας, Βικτόρ , γιορτάζει τα γενέθλια του . Τα ένατα γενέθλια του…

Το δράμα αυτό γίνεται αμέσως κριτής της αστικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας λάτρη του χρήματος και της κενής ψυχολογίας. Χρησιμοποιώντας πότε αμεσότητα και πότε λυρισμό στρέφεται ανοιχτά κατά της αστικής οικογένειας και των καλά κρυμμένων μυστικών που κρύβονται στου κόλπους της. Την μοιχεία, την αιμομιξία, τον πατριωτισμό, την τρέλα και βέβαια το θάνατο.