Το Cinobo παρουσιάζει κάθε δίμηνο την ενότητα Big Shorts, με τις μικρού μήκους ταινίες μερικών από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην Ελλάδα. Μιας συναρπαστικής και ταλαντούχας γενιάς σκηνοθετών που μας έχουν χαρίσει μεγάλα αριστουργήματα μικρού μήκους. Σε αυτούς τους δύο μήνες, οι ίδιοι οι δημιουργοί συστήνονται παρουσιάζοντας τις δικές τους ταινίες, αλλά και αυτές που ξεχωρίζουν από την πλατφόρμα του Cinobo.

Τα Big Shorts επιστρέφουν με την τέταρτη φιλμογραφία, και τις μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου. Ταινίες που έχουν ταξιδέψει και βραβευτεί στα φεστιβάλ όλου του κόσμου, από τη Βενετία ως το Τορόντο κι από το Λοκάρνο ως το Κάρλοβι Βάρι. Από τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Προσευχή, μέχρι την πολυταξιδεμένη Λεωφόρο Πατησίων, οι ήρωες και οι ηρωίδες του Θανάση Νεοφώτιστου κουβαλούν πάντα μέσα τους κάτι το αληθινό, το βιωματικό, κάτι με το οποίο μπορεί κανείς να ταυτιστεί.

Κάθε δύο μήνες και μόνο για δύο μήνες, μια νέα φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών των νέων ελλήνων σκηνοθετών, έρχεται στο Cinobo. Και τη συστήνουν στο κοινό, οι ίδιοι. Η φιλμογραφία του Θανάση Νεοφώτιστου θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo από τις 21 Ιουνίου και μόνο για δύο μήνες.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις ταινίες:

Λεωφόρος Πατησίων (Patision Avenue, 2018)

Το εκρηκτικά αριστοτεχνικό δεκάλεπτο μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας και συνέχισε με μια πραγματικά εντυπωσιακή φεστιβαλική πορεία πολλαπλών βραβεύσεων, βλέπεται με κομμένη την ανάσα.

Λεωφόρος Πατησίων (Patision Avenue, 2018)

Route-3 (2019)

Η πρώτη ξενόγλωσση μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου μας ταξιδεύει στο πολυπολιτισμικό Σαράγιεβο και αφηγείται μια μικρή, αλλά απολαυστικά ζουμερή ερωτική ιστορία μέσα σ’ ένα από τα πιο ιστορικά τραμ της πόλης. Παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (Short Cuts) του Φεστιβάλ του Τορόντο.

Σπινθηροβόλα Κεράκια (Sparkling Candles, 2018)

Γυρισμένο στο πλαίσιο του αφιερώματος που έκανε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον Queer Ελληνικό κινηματογράφο («Acrobatics») και με συμμετοχές στα μεγαλύτερα LGBT+ φεστιβάλ του πλανήτη, το αναπάντεχα αστείο Σπινθηροβόλα Κεράκια θα σας δώσει έμπνευση για τα επόμενα sex dates και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ακούτε Σελίν Ντιόν.

Προσευχή (2014)

Η μικρού μήκους ταινία που έφερε στο προσκήνιο τον Θανάση Νεοφώτιστο ως τη νέα μεγάλη ελπίδα του ελληνικού σινεμά, μια ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό, τη σεξουαλική αφύπνιση και τα βάσανα της εφηβείας. Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας το 2014.

Πωγωνίσκος (2015)

Η ανάγκη του Θανάση Νεοφώτιστου να καταγράψει τον παππού και τη γιαγιά του, οδήγησε σε ένα ταξίδι στον Πωγωνίσκο, σύνορα Ηπείρου. “Ιστορίες για τον πόλεμο και για νεράιδες, χωρίς στόχο και χωρίς τέλος. Ο παππούς σε ρόλο αφηγητή, όσο η γιαγιά μας φρόντιζε. Η συνάντησή τους με τις ρίζες τους, έκανε τη δική μας συνάντηση μοναδική.”

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Στιγμιότυπο από την ταινία Σπινθηροβόλα Κεράκια (Sparkling Candles, 2018)