Η Feelgood Entertainment παρουσιάζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 την ταινία «Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων», των Navot Papushado και Aharon Keshales.

To Big Bad Wolves: Στο Στόμα των Λύκων είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς της σύμφωνα με τον Quentin Tarantino. Η δεύτερη ταινία των Navot Papushado και Aharon Keshales (Rabies), έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Tribeca Film Festival, όπου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της. Είναι ένα ανατριχιαστικά αγωνιώδες, αλλά και κωμικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία μαύρου χιούμορ, στιλιστική αρτιότητα και εξαιρετικές ερμηνείες. Ο διφορούμενος πυρήνας της ιστορίας και η τολμηρή σκηνοθετική προσέγγιση που κινείται ανάμεσα στην υπονοούμενη και την απερίφραστη βία, χτίζουν μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία που προκαλεί και καθηλώνει.

Σύνοψη:

Μια σειρά από βίαιες δολοφονίες κοριτσιών διασταυρώνει τις ζωές τριών αντρών με αναπάντεχα αποτελέσματα. Ο πατέρας του τελευταίου θύματος αναζητά εκδίκηση, ένας αυτόκλητος αστυνομικός λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου και ο βασικός ύποπτος – ένας δάσκαλος θρησκευτικών- πέφτει στα αδίστακτα χέρια τους.

Σημείωμα σκηνοθετών

Το Big Bad Wolves είναι ένα κωμικό θρίλερ για μια απαγωγή, που αντλεί την έμπνευση του από την κοινωνία στην οποία ζούμε. Η υπαρξιακή αγωνία λειτουργεί ως το θεμέλιο του Ισραήλ και αποπειράται να ορίσει και να ενισχύσει την νομιμότητα  του κράτους: ο φόβος της τρομοκρατικής δραστηριότητας,  κυρίως των απαγωγών, το συνεχές αίσθημα της καταδίωξης, η έμφυτη δυσανεξία και η μάτσο συμπεριφορά σε συνδυασμό με μια ιστορική λαχτάρα για εκδίκηση συνθέτουν το ιδανικό έδαφος για ακραίες συμπεριφορές και τις επακόλουθες αντιδράσεις.

Συμβαίνει μια σειρά από βίαιες και ανατριχιαστικές δολοφονίες που σοκάρουν. Ο άγνωστος δολοφόνος επιτίθεται σε μικρά κορίτσια και ασελγεί πάνω τους – αφήνει πίσω του αποτρόπαια ίχνη που δεν αφήνουν τις οικογένειές τους να ησυχάσουν.

Η πλοκή παρακολουθεί τη βίαιη και αναπόφευκτη διαδρομή προς την καταστροφή των τριών πρωταγωνιστών –ενός δασκάλου θρησκευτικών, ενός πατέρα που πενθεί και αναζητά την εκδίκηση και ενός βίαιου αστυνομικού που αναλαμβάνει την υπόθεση. Η ταινία εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με το παγκόσμιο ηθικό δίλημμα: έχει ένα θύμα το αναφαίρετο δικαίωμα να μετατραπεί σε αιμοδιψή αυτόκλητο τιμωρό;

Aharon Keshales & Navot Papushado

Συντελεστές:

Σκηνοθέτες: Aharon Keshales, Navot Papushado

Σενάριο: Aharon Keshales, Navot Papushado

Παραγωγή: Leon Edery,Moshe Edery, Tami Leon, Chilik Michaeli, Avraham Pirchi

Παίζουν: Tzahi Grad, Lior Ashkenazi, Rotem Keinan, Doval’e Glickman, Menashe Noy, Dvir Benedek, Nati Kluger

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Giora Bejach

Μοντάζ: Asaf Korman

Διάρκεια: 110’