Ξεκίνησε το 2016 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας σε συνεργασία με το Mengi, ένα χώρο συναυλιακών και θεατρικών παραστάσεων. Μέσα σε ένα χρόνο, το Beyond Human Impulses έδωσε πάνω από 75 παραστάσεις. Σε μια κίνηση εξωστρέφειας, αποφάσισε να έρθει και να παρουσιάσει τη σειρά performances και στην Αθήνα.  Στόχος είναι η δημιουργία ενός προσωρινού χώρου όπου η ζωντανή τέχνη (live art) δημιουργείται, προβάλλεται και γιορτάζεται.

Το Beyond Human Impulses θα πραγματοποιηθεί στην παλιά Αποθήκη Χαρτού, στο εμπορικό τριγώνο της Αθήνας. Το εσωτερικό του κτιρίου διατηρεί τα αρχικά του στοιχεία, ωστόσο τα επιμέρους χαρακτηριστικά που προσδιόριζαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν υπάρχουν πια. Οι 18 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Beyond Human Impulses εντάσσονται και ταυτόχρονα αποκλίνουν από το χώρο. Το κτίριο της Οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, θα γίνει σημείο άφιξης και αναχώρησης. Παρακαλώ ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι.  Κάποιες από τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν τον ήχο και το χρώμα για να προσδιορίσουν την κινητικότητα, άλλες διερευνούν τη μορφή και τη μετάδοση της ομιλίας, την απόδοση της ευθραυστότητας. Κάποιες ενότητες μπλέκονται με την ιστορία του θεάτρου, άλλες σχετίζονται με την πράξη της επανάληψης όπου ο καλλιτέχνης λειτουργεί ως δέκτης, καταγράφοντας μια συγκεκριμένη κατάσταση. Η μέθοδος και η πρακτική του Beyond Human Impulses βρίσκεται στη δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας εργασίας όπου μπορούν να παρουσιαστούν, να βιώσουν και να συζητηθούν οι δουλείες. Το ζωντανό σύνολο των 18 διαφορετικών performance θα παρουσιαστούν από τις 13 μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Οργάνωση: Eva Isleifs and A – DASH

Πρόγραμμα Performance

Παρασκευή 20:00 – 22:00

Bryndís Hrönn Ragnardóttir
Ingibjörg Magnadóttir
Gunnhildur Hauksdóttir
Εύα Γιαννακοπούλου
Berglind Ágústsdóttir

Opening Party Πραξιτέλους Bar!

Σάββατο 20:00 – 22:00 

Γιάννης Παππάς
Eva Ísleifs
Erin Honeycutt
Μαρία Νικηφοράκη
Rakel McMahon
Ásta Fanney
Αριστείδης Λάππας

Κυριακή 17:00 – 19:00

Ragnheiður Bjarnarson
Αμαλία Χαρικιοπούλου
Steinunn Gunnlaugsdóttir
David Kirshoff
Snorri Páll
Katrín Inga Jónsdóttir Hjördísardóttir

Η σειρά performance Beyond Human Impulses παρουσιάζεται από το Athens Intersection στο εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων. Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3 είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα που άνοιξε μετά από 17 χρόνια χάρη στο πιλοτικό Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων που στόχο έχει την συνολική αναζωογόνηση της περιοχής. To πρόγραμμα του δήμου ενισχύει αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership.

Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.


Φωτογραφία: Γιάννης Παππάς