Η ταινία-ντοκιμαντέρ της Beyoncé με τίτλο «Renaissance: A Film By Beyoncé» κυριάρχησε στο ντεμπούτο της στο Αμερικάνικο Box Office το τριήμερο 01 – 03 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών AMC Theatres βρίσκεται στην πρώτη θέση με εισπράξεις $ 21 εκατ. για τη Βόρεια Αμερική.

Αν και η προσέλευση του κόσμου στις αίθουσες μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών για τις ΗΠΑ συνηθίζεται να είναι μικρή το «Renaissance» ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με το AP, είναι η πρώτη φορά (για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο) που μια ταινία στην πρεμιέρα της ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια δολάρια εδώ και 20 χρόνια, από την εποχή του «Τελευταίου Σαμουράι» με τον Τομ Κρουζ.

Η Beyoncé έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε την παραγωγή της ταινίας η οποία ακολουθεί το «ταξίδι» της παγκόσμιας περιοδείας της από την έναρξη στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, μέχρι το φινάλε στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι. Έκανε ντεμπούτο σε 2.539 αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς και σε 94 χώρες παγκοσμίως με 6,4 εκατομμύρια δολάρια σε 2.621 αίθουσες

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ