Η Odeon παρουσιάζει την ταινία με τίτλο «Belle et Sebastien, δυο Αχώριστοι Φίλοι«, που θα προβάλλεται από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.

Μετά τα δημοφιλή βιβλία της Σεσίλ Ομπρί και την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που αγαπήθηκε διεθνώς, τώρα η ιστορία της Μπελ και του Σεμπάστιαν μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Νικολά Βανιέ.

Η ιστορία που σημάδεψε την παιδική ηλικία μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών έχει στην καρδιά της δυο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές – ένα 6χρονο αγόρι, τον Σεμπάστιαν και την Μπελ ένα αδέσποτο σκύλο – που ζουν στις Άλπεις. Ο μικρός Σεμπάστιαν ζει με τον παππού του και τα αδέλφια του καθώς η μητέρα του πέθανε μετά τον τοκετό.

Ο ταλαντούχος γάλλος σκηνοθέτης Νικολά Βανιέ (“Ο Τελευταίος Κυνηγός”) δίνει κινηματογραφική υπόσταση σε μια από τις πιο γλυκές και επιδραστικές γαλλικές ιστορίες και μας ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του πιο διάσημου μυθιστορήματος της Σεσίλ Ομπρί. Κλασσική πλέον, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Αγγλία, η ιστορία της πιο όμορφης λογοτεχνικής φιλίας, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Φελίξ Μποσουέ στον ρόλο του Σεμπάστιαν, τον Τσέκι Καριό (“The Patriot”) στον ρόλο του παππού του και τον πρωταγωνιστή της πρωτότυπης σειράς του 1965, Μεχντί να επιστρέφει σε ένα μικρό ρόλο.

Σκηνοθεσία: Nικολά Βανιέ

Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα) :  Ζουλιέτ Σαλ, Φαμπιάν Σουάρεζ, Νικολά Βανιέ , Σεσίλ Ομπρί

Παραγωγή: Φρεντερίκ Μπριγιόν, Ζιλ Λεγκράν, Κλεμάν Μιζερέ, Ματιέ Βάρτερ

Ηθοποιοί: Φελίξ Μποσουέ, Τσέκι Κάριο, Μαργκό Σατελιέ, Μεχντί Ελ Γκλαουί

Μοντάζ                : Ραφαέλε Ουρτίν

Φωτογραφία: Ερίκ Γκισόρ

Κοστούμια: Αντελαίντ Γκοσλίν

Σκηνικά                : Σεμπάστιαν Μπίρτσλερ

Διάρκεια: 104’