Η Γαλλο-ελβετίδα καλλιτέχνης ελληνικής καταγωγής παρουσιάζει μια ενότητα δουλειάς που δημιουργήθηκε στο studio της στην Αθήνα την Άνοιξη του 2020.

Όπως προκύπτει και από τον τίτλο, η ζωγραφική της εξερευνά όλα όσα με δυσκολία διακρίνονται, ή όλα όσα μπορούν να θεαθούν από όσους αναζητούν την αλήθεια και την ομορφιά πέρα και πίσω από την πεζή, σκληρή και σιωπηλή πραγματικότητα.

Τα έργα της Alexandra Roussopoulos αποκαλύπτουν ένα πλούσιο και πολύπλοκο εσωτερικό σύμπαν όπου η παρουσία των «αγαπημένων απόντων» αναπαράγεται μέσα από μια διακριτική διάδραση μεταξύ φορμών, χρωμάτων και χώρου- ζητούμενα που αφορούν τη δημιουργό σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας μέσα από διαφορετικές πρακτικές.

Η Ελληνική καταγωγή της Alexandra Roussopoulos αποκαλύπτεται στα έργα της: τα φανταστικά τοπία και οι αποφασιστικές γραμμές, τα διαθλασμένα φώτα, οι ανοιχτές προοπτικές, μοιραία παρασύρουν το θεατή στην ιδέα της θάλασσας.

Μια ατέρμονη ενατένιση που δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης, κατάκτηση όσων επιχειρούν να δουν πίσω από τον ορίζοντα.

Η έκθεση συνοδεύεται από κείμενο που υπογράφει ο Ιστορικός Τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος.

Alexandra Roussopoulos

Η Alexandra Roussopoulos (γ. Παρίσι, 1969) είναι Ελβετικής και Ελληνικής καταγωγής. Σπούδασε στη Heatherley’s school of Art και το Camberwell School of Art στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι.

Έχει εκθέσει στην Ελβετία (Art and History Museum του Neuchâtel, στο Ίδρυμα Louis Moret, και στο Manoir στο Martigny, στη Oblique gallery στο Saint-Maurice μεταξύ άλλων), στη Γαλλία (L’Art dans les Chapelles, la Cité Radieuse de Le Corbusier,Marseille, στο διαμέρισμα/στούντιο του Le Corbusier στο Παρίσι, στη Marie-Victoire Poliakoff gallery στο Παρίσι, στη Scrawitch/Julien Bézille gallery and Stéphane Mortier gallery στο Παρίσι), στην Κίνα (Pifo gallery και Lelege art gallery στο Πεκίνο, Shanghai Yard art gallery και National Wetland Museum in Hangzhou), στην Αγγλία (The Baldwin gallery και h club gallery στο Λονδίνο).

Έχει βραβευτεί με το βραβείο Εικαστικών Τεχνών του Ιδρύματος René Liechti στην Ελβετία το 2010 και το βραβείο ζωγραφικής “November in Vitry”, 2002. Η Roussopoulos συμμετείχε στις δραστηριότητες του Κέντρου Τεχνών APDV στο Παρίσι. Έχει διοργανώσει και επιμεληθεί σειρά εκθέσεων. Συνεργάζεται τακτικά σε art projects και έχει συμμετάσχει σε Προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών σε Κίνα, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία.


Για την ασφαλή διεξαγωγή των εγκαινίων λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού ατόμων καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας για την είσοδο και παραμονή στη γκαλερί.