Ένα ενδιαφέρον διαβαλκανικό event με Ταινίες Μικρού Μήκους και Μουσική θα

πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου στο Our Park στους Αμπελόκηπους.

Ο ΜΚΟ Balkans Beyond Borders στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για να φέρει τα Βαλκάνια πιο κοντά στην Ευρώπη διοργανώνει την Τρίτη 10 Ιουλίου στο OurPark στους Αμπελόκηπους μια ξεχωριστή βραδιά μικρού μήκους κινηματογράφου, μουσικής και οίνου εμπνευσμένη από τα Βαλκάνια και με τίτλο «Before you talk to me».

Βαλκανικές μελωδίες των Ρουμάνων Fanfara Transilvania, σύγχρονη μουσική από τους ανατρεπτικούς ARTefacts με χορευτική performance των DDD (A Dance in a Day of your Days) και ταινίες μικρού μήκους από Βαλκάνιους καλλιτέχνες με τη συνοδεία κρασιού από το οινοποιείο ‘SANTE’- Βασιλείου Αικατερίνη θα συνθέσουν μια μοναδική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας που μόνο η Βαλκανική κουλτούρα μπορεί να δημιουργήσει.

Η εκδήλωση αποτελεί προπομπό του 3ου  Balkans Beyond Borders Short Film Festival το οποίο θα γίνει στα Τίρανα, 21-23 Σεπτεμβρίου 2012 και έχει τίτλο “TALK TO ME”- πολυγλωσσία και επικοινωνία. Καθώς το Φεστιβάλ του ΒΒΒ είναι ένα Φεστιβάλ που επισκέπτεται κάθε χρόνο και μια διαφορετική πόλη στα Βαλκάνια, το ΒΒΒ δίνει την ευκαιρία στο κοινό του στην Αθήνα να απολαύσει μια βραδιά εφάμιλλη του περσινού Φεστιβάλ που έλαβε χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα τον Ιούνιο του 2011. 

Ο μικρού μήκους Κινηματογράφος και η μουσική γίνονται σημείο συνάντησης για να δούμε ότι τα Βαλκάνια είναι το σπίτι μας, οι Βαλκάνιοι όχι μόνο απλοί γείτονες και ότι όλοι μαζί αποτελούμε ζωντανό μέρος της Ευρώπης.

Πρόγραμμα

Η βραδιά ανοίγει με τους Fanfara Transilvania από τη Ρουμανία

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι από:

THESS International Short Film Festival

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

BBB Workshops και Festivals

Ειδική προβολή του Casus Belli του Γιώργου Ζώη

Διάρκεια προβολών: 100’

Συναυλία unplugged σύγχρονης μουσικής από τους “ARTefacts” με τη συνοδεία της χορευτικής ομάδας DDD

Τη βραδιά θα συνοδεύει άφθονο κρασί από το οινοποιείο SANTE Βασιλείου Αικατερίνη

O Οργανισμός

Το Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Αθήνα που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και καινοτόμες μορφές μάθησης και την παρακίνηση των νέων αξιοποιώντας ως μέσο την τέχνη του Κινηματογράφου και της Εικόνας.